Eurolymp Athene | Min Dezillie eerste in de Europe

ATHENE (GRE) - Vandaag was het in Athene de laatste dag van de ‘Athens Eurolymp Week’. Deze wedstrijd kende een enorm sterk deelnemersveld waaronder vele potentiële medaille kandidaten voor de Olympische Spelen, die deze zomer in dezelfde baai verzeild worden.

De acht Belgische deelnemers in de EUROPE, LASER en 49er klasse zorgden voor enkele spectaculaire en veelbelovende resultaten.

In de EUROPE sleepte Min Dezillie een glansrijke overwinning in de wacht. Op de 7 reeksen eindigde ze 5 maal in de top 5 en zette ze 2 eerste plaatsen op haar naam. Een prachtig resultaat en een leuke opsteker na een teleurstellend WK. Ook het jonge aanstormende supertalent Evi Van Acker zeilde een mooie wedstrijd bij elkaar. Zij zweefde lange tijd tussen de 10e en de 15e plaats. Vandaag had ze het iets moeilijker met de harde wind, ze eindigde toch op een propere 15e stek. Dit beloofd voor de toekomst!

Ook in de 49er bewezen de gebroeders Blondiau dat ze terug in de running zijn voor een Olympisch ticket. Na eveneens een teleurstellend WK in september 2003, lasten ze een lange pauze in om alles terug op een rijtje te zetten. Ze verschenen in Athene aan de start met een ‘fris kopke’ en een nieuwe boot. Ze eindigden 17e en zien de kloof met de top kleiner worden. In April wordt hier eveneens het WK gevaren. Vingers kruisen dus!

In de LASER kende Philippe Bergmans een iets wat moeilijke start, maar bleef vechten tot het einde en strandde op een verdienstelijke 9e plek. Samen met zijn sparringpartner Bernard Glorie, die 11e in de silver fleet eindigde, heeft hij een hele winter in Martinique keihard doorgetraind om in deze loodzware klasse de aansluiting met de top af te dwingen en eveneens een Olympisch ticket te bemachtigen. Het WK wordt in Mei gezeild in Turkije.

Hoedje af voor Bernard Glorie die zijn laatste jaar economie aan de Antwerpse Universiteit heeft uitgesteld om als trainingspartner te fungeren voor Philippe in deze cruciale periode voor de Spelen!

Het beloven nog spannende maanden te worden voor onze Olympisch zeilers, aangezien tot nu toe enkel Sigried Rondelez (MISTRAL) en Sebbe Godefroid (FINN) een startbewijs hebben voor deze zomer. Min Dezillie en Phil Bergmans maken nog een reeële kans. Maar ook de gebroeders Blondiau zijn goed op weg. En dan hebben we nog Evi Van Acker, zij heeft er zelfs voor gezorgd dat België als land een startbewijs heeft gekregen voor de EUROPE, door op het laatste WK in Cadiz in September,17e te eindigen! Ze kan het Min nog behoorlijk lastig maken, maar mist door haar jonge leeftijd misschien nog net dat tikkeltje ervaring.

Min heeft er tenslotte al 2 Olympiades op zitten, nog even selecteren op het WK en dan met een medaille naar huis komen… Het is allemaal mogelijk!

foto © sailingphoto.gr

Meer info en alle uitslagen: www.eio.gr/eurolymp/euro2004/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: