WK Finn | Sebbe Godefroid 17de

  • Author: Ice
    Date: za, 21/02/2004 - 02:00

RIO DE JANEIRO (BRA) - Het zat Sebbe Godefroid niet mee tijdens het WK Finn. De Quest for Gold lijkt wel een Quest for Lead.
De nr.3 op de ISAF wereldranglijst was meermaals besluiteloos om op het water de goede kant op te zoeken. Volgens zijn coach werden wel de juiste tactische zetten voorbereid maar wachtte Sebbe te lang om deze hard te maken. Een Black Flag Disqualification (BFD) tijdens de enig reeks van dag 2 maakt het des te moeilijker om nog een mooie serie bijeen te varen. Een DSQ kan je in het eindresultaat namelijk niet verbergen. Sebbe werd uiteindelijk 17de met 144 punten.

Mistte Sebbe snelheid, heeft hij een verkeerde materiaalkeuze gemaakt deze winter of zitten zijn gedachten teveel bij Carolijn Brouwer? 15 maart weten we meer want dan beginnen zijn trainingen en wedstrijden in Palma.

De Brit Ben Ainslie hernieuwt zijn titel als wereldkampioen met slechts 55 punten.

Opmerkelijk zijn de resultaten van de Nederlander Sander Willems deze zeilt voor het eerst een eerste plek op een WK en zit 2 andere reeksen in de top 3, hij werd 15de in de eindrangschikking.

Eindrangschikking:
1-Ben Ainslie GBR 55 punten
2-Richard Clarke CAN 68 punten
3-David Burrows IRL 78 punten

Lees het volledige dagboek van Sebbe op zijn eigen webstek: www.questforgold.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: