Jules Vernes Trophy | Herkansing voor Geronimo

  • Author: Ice
    Date: do, 26/02/2004 - 02:00

Op woensdagavond 25 februari om 23u17min & 42sec is de Cap Gemini and Schneider Electric trimaran Geronimo aan de herkansing begonnen voor het Jules Verne Record.Eerder deze maand had Olivier de Kersauson en zijn bemanning al een poging gewaagd. Ze moesten echter opgeven omdat ze bijna hun complete Gennaker garderobe hadden opgeblazen.

De grote taak is nu voor 30 april 2004 7u54min & 04 seconden de virtuele startlijn tussen de Créach’h vuurtoren op het eiland Ushant (FRA) en Lizard Point in Cornwall (GBR) opnieuw overvaren en het Jules verne record is binnen.

www.trimaran-geronimo.com

Op de hielen gezeten door Orange 2

Na een eerste start op 18 februari is ook de Orange 2 in volle voorbereiding om de jacht opnieuw te openen. De maxi catamaran zou morgen willen starten.

www.maxicatamaran-orange.com

Hieronder nog enkele foto’s van de Orange 2 crashbox herstelling © G.Martin-Raget/Orange:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: