Francis Joyon verpulvert solorecord om de wereld

  • Author: Ice
    Date: di, 03/02/2004 - 02:00

(FRA) Francis Joyon heeft vanochtend om 06u 54min 16sec. alle solorecords om de wereld verbroken met 20 dagen voorsprong. In Frankrijk was het groot feest want ze hebben er een held bij, op Radio 4 kreeg Francis zelfs aandacht tijdens het 8 uur journaal.

Vanochtend stond er best veel wind in het kanaal en werden de laatste mijlen voor de IDEC trimaran en schipper een laatste krachtproef.

foto boven © Gilles Martin-Raget
foto onder © Mer & Média

Meer info: www.trimaran-idec.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: