Francis Joyon verpulvert solorecord om de wereld

  • Author: Ice
    Date: di, 03/02/2004 - 02:00

(FRA) Francis Joyon heeft vanochtend om 06u 54min 16sec. alle solorecords om de wereld verbroken met 20 dagen voorsprong. In Frankrijk was het groot feest want ze hebben er een held bij, op Radio 4 kreeg Francis zelfs aandacht tijdens het 8 uur journaal.

Vanochtend stond er best veel wind in het kanaal en werden de laatste mijlen voor de IDEC trimaran en schipper een laatste krachtproef.

foto boven © Gilles Martin-Raget
foto onder © Mer & Média

Meer info: www.trimaran-idec.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: