Afgelasten tweede Goofies van 2004 onbegrijpelijk

  • Author: Ice
    Date: zo, 08/02/2004 - 02:00

COLIJNSPLAAT (NED) - Zaterdag 7 februari was het afgelasten van de tweede Goofies onbegrijpelijk. Tijdens de briefing werd iedereen er nog op attent gemaakt dat we een uurtje later zouden starten wegens het lage springtij. Om 12u werd dan uiteindelijk de onverwachte eindbeslissing overgemaakt aan de vele wachtende bemanningsleden die hun boten hadden klaargemaakt.

Er stond een dagje racen in de zon op het menu met weliswaar veel wind maar niet onmogelijk zeilweer. Om 10u ‘s ochtends zag de Oosterschelde er nog onstuimig uit met al die bewolking. De wind had toen nog uitschieters van 32.5 TWS. De trend op onze veel gebruikte windtracker "Windguru.cz" leerde ons dat de wind enkel zou afnemen.

Om 12u15 maten we nog slechts 25-30 TWS in de haven en dit was dan voor vele de insteek om te gaan spelevaren. Om 14u stoof er zelfs een stoere 30 voeter onder spinnaker voorbij de kantine. Het leek wel een protestmars.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: