Jules Vernes Trophy | 2 tri's uit de startblokken

  • Author: Ice
    Date: ma, 09/02/2004 - 02:00

Gisterenavond is de Cap Gemini en Schneider Electric trimaran, de Geronimo, begonnen aan de Jules Verne Trophy. De Fransen passeerden zondagavond om 20u21min en 22 seconden de virtuele startlijn tussen de vuurtoren Créac’h op het Franse eiland Ushant (Ouessant) en Lizard Point in Cornwall (GBR).

Steve Fossets Cheyenne, ex Playstation, vertrok eerder op 7 febuari

Om het Jules Verne record te verbreken moeten zij diezelfde lijn voor 13 april om 04u57min en 46 seconden weer overzeilen. Het te kloppen record is dat van de Orange die er in 2002 64 dagen, 8uur, 37 minuten en 40 seconden heeft over gedaan.

Ondertussen maakt Bruno Peyron’s Orange 2 catamaran zich ook klaar voor een nieuwe aanval. De laatste technische verbetering worden op dit ogenblik aangebracht.
"Our objective was always to be ready, in stand-by mode, by the 15th of February" said Peyron. "We would have preferred to leave with Cheyenne and Geronimo, but they preferred to take this weather window and not wait for us. It is their choice, the future will tell us if they were right."

foto © Jacques Vapillon

Geronimo's Website:
www.trimaran-geronimo.com

WSSRC Website:
www.sailspeedrecords.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: