Spa Regatta heeft langste tijd gehad

AMSTERDAM (ANP) - Het einde komt in zicht voor de befaamde Spa Regatta. De hoofdsponsor trekt zich na twintig jaar terug als belangrijkste geldschieter van het jaarlijkse zeiltoernooi voor alle Olympische klassen op het IJsselmeer bij Medemblik. Dat bevestigde vandaag directeur Henri van der Aat van organisatiebureau Trefpunt, dat vanaf de eerste dag verantwoordelijk is voor het omvangrijke evenement.

De twintigste editie van de Spa Regatta gaat eind mei nog wel gewoon door. "Daarna hebben we het recht om uit te kijken naar een andere naamgever", zei Van der Aat. "De directie van Spa vindt het na twintig jaar mooi geweest. Financieel wil het bedrijf de regatta ook in 2005 nog wel ondersteunen. Maar we hebben nu voldoende tijd en ruimte om een nieuwe hoofdsponsor te zoeken."

Volgens Van der Aat komt het voortbestaan van het Olympische zeiltoernooi in Medemblik niet in gevaar. "We hebben in de loop der jaren voldoende reserves opgebouwd om het een aantal jaar zonder hoofdsponsor uit te zingen. Dan krijg je wel een uitgekleed evenement, maar het zeilen kan dan gewoon doorgaan. Ik vertrouw er echter op dat we tijdig een nieuwe geldschieter kunnen vinden. De naam Spa Regatta verdwijnt vanaf 2005 in elk geval van de kalender."

Meer info:
://sparegatta.org/2004/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: