2 Nederlandse boten in de Volvo Ocean Race

  • Author: Ice
    Date: do, 11/03/2004 - 02:00

AMSTERDAM (NED) - De kogel is door de kerk, Abn Amro zal met twee boten aan de start verschijnen in de volgende Volvo Ocean Race. De twee VOR 70’s zullen getekend worden door de Argentijn Juan Kouyoumdjian en gebouwd onder leiding van Killian Bushe, voormalig bouwer van de winnende boot "Illbruck in de 2001-02 editie. Ze spreken over een driejarig project met een budget van om en bij de 20 miljoen Euro met de doelstelling om te winnen!

Voor de selectie van de 2 teams werkt de sponsor nauw samen met Roy Heiner. De voorbereidingen zijn al begonnen en men zoekt nu naar een schipper. Abn Amro denk met de ervaring uit de eerste boot een nog betere tweede te kunnen bouwen. Uiteindelijk zullen beide schepen aan de start verschijnen.

De volgende editie van de Volvo Ocean Race start in november 2005 te Galicia (ESP).

Glenn Bourkes (Volvo Ocean Race CEO)zei tijdens de persconferentie:
"Today's announcement of two fully funded raceboats from ABN AMRO, in addition to Pedro Campos with his Telefonica team from Galicia, confirms that the Volvo Ocean Race is in good shape. We are 300 per cent up in terms of entries, compared with this period in the previous race. With 20 months still to go before the start of the event, we believe the signs are all positive from the corporate community."

bron: Scuttlebutt

Meer info: www.volvooceanrace.org

Foto: Killian Bushe © Daniel Forster

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: