ABN AMRO zeilt de Volvo Ocean Race | update

AMSTERDAM (NED) - ABN AMRO zeilt mee in de komende editie van de Volvo Ocean Race. Deze grootste en meest uitdagende zeilrace rond de wereld gaat in november 2005 van start in Spanje en finisht in de zomer van 2006 in noordwest Europa. ABN AMRO beschouwt dit topsportevenement als een ideale gelegenheid haar wereldwijde naamsbekendheid verder te versterken. Bovendien sluit de race, waarbij professionaliteit, flexibiliteit, teamwork en innovatie essentieel zijn, goed aan bij de cultuur van de bank.

Na de eind 2003 uitgevoerde rebranding van de belangrijkste dochterondernemingen - Banco Real, LaSalle Bank, Standard Federal Bank, Delbrück Bethmann Maffei, Alfred Berg, Hoare Govett, Banque de Neuflize en Banque OBC - wil ABN AMRO de wereldwijde aanwezigheid van haar merk verder ondersteunen. "De Volvo Ocean Race die vrijwel alle continenten aandoet is daartoe uitstekend geschikt, zeker gezien de talloze commerciële mogelijkheden die deelname biedt," aldus Tom de Swaan, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO en eindverantwoordelijk voor dit project.

ABN AMRO heeft de ambitie om te winnen. Daartoe is de bank druk doende het best mogelijke team samen te stellen. In nauwe samenwerking met de Nederlander Roy Heiner, op wiens expertise en kennis van de zeilsport wordt vertrouwd, is een projectplan opgesteld en begonnen met de zeiltechnische voorbereidingen. Inmiddels zijn een ontwerper en bouwer vastgelegd. Het ontwerp van de boot ligt in handen van Juan Kouyoumdjian uit Argentinië, terwijl de Ier Killian Bushe verantwoordelijk is voor de bouw van de boot. Bushe bouwde ook de boot van de winnaar van de vorige editie van de race. Op dit moment vindt de selectie van de schipper plaats.

Voor een succesvolle campagne is het noodzakelijk zo min mogelijk aan het toeval over te laten. ABN AMRO laat daarom twee schepen bouwen. De ervaringen met de eerste boot worden verwerkt in de tweede boot, die zodoende optimaal uitgerust aan de start verschijnt. Uiteindelijk zullen beide boten aan de race deelnemen.

Met de deelname van de twee schepen is voor dit driejarige project een bedrag van ongeveer EUR 20 miljoen gemoeid.

foto: Tom de Swaan (lid Raad van Bestuur en CFO ABN AMRO), en Roy Heiner (rechts) van Team Heiner hijsen het zeil, ter gelegenheid van de aankondiging van de bank's deelname aan de 2005-2006 Volvo Ocean Race.

Meer info: www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: