Teamverslag 49'er Eurolymp Garda | dag 1

GARDA (ITA) - Na Athene gaat in Garda de tweede eurolymp van start. Er is een grote deelname in de mistral, laser en Finn klasse. In de 49er klasse zijn er spijtiggenoeg minder deelnemers dit mede door het WK dat over 3 weken plaatsvindt in Athene.
Sinds gisteren is de zon aanwezig en is het hier prachtig zeilweer.
Iets later dan voorzien ging iedereen het water op, dit omdat de middagwind later dan voorzien kwam opzetten. De 49er vloot voer voor de kust van Torbole met een wind varierend van 0 tot 8 knopen.

De eerste reeks gingen we slecht van start en waren we direct op achtervolgen aangewezen, we wonnen slechts twee plaatsen en eindigden 7 of 8.

De tweede reeks starten we opnieuw slecht en trekken we onmiddelijk naar de kant om meer wind op te vangen. Door een negatief kusteffect komen we voorlaatste aan de bovenboei. In het spi rak winnen we nog een plaats maar op het einde van het tweede spi rak verliezen we een plaats.

foto: screenshot van webcam om 9u05, via onderstaande website kan je de nieuwe beelden bekijken.

Meer info en alle resultaten: www.fragliavelariva.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: