Zeezout loopt zware schade op tijdens Grevelingen Wintercup

ZeezoutWat er allemaal niet gebeuren kan tijdens een winterwedstrijdje. Afgelopen zondag gebeurde een reeks zware aanvaringen tijdens de Grevelingen Wintercup. De wedstrijd was nog niet goed begonnen of de banaliteiten begonnen al. Na de general recall kwam de veel grotere Hawkey (J/44) met zijn mast in de knoop met de mast van de veel lichtere Oxygen (X-362). Door het groot oprichtend vermogen van de Hawkey werd de Oxygen uit het water gelift en gooide zich op de scepters van de Hawkey.

Schadebalans Hawkey: voorstag stuk incl. Tuff Luff en een rij scepters dubbel geplooid. Oxygen likt zijn wonden met enkel zijn preekstoel in de vernieling.

Hawkey zonder mast en met een rij scepters in de vernielingHawkey zonder mast en met een rij scepters in de vernieling

Pompen of verzuipen voor de Zeezout!
De nieuwe Lightning (Dehler 36) zorgde voor chaos toen ze een stuurboord ronding maakte aan de benedenton. Ze konden de boot tijdens de gijp niet onder controle houden en knalde met volle snelheid in de Zeezout (Dehler 39). De voordekker van de Zeezout werd over het dek gekatapulteerd en kwam in het water terecht (zonder zwemvest). In de romp van de Zeezout ontstond een scheur vanaf de bakboord lier tot onder de waterlijn.
Game Over voor de Zeezout! De boot ging onmiddellijk op de kant. Wonder boven wonder dat er geen lichamelijke letsels zijn want de klap was heftig.

Zeezout loopt zware schade op tot onder de waterlijnZware schade tot onder de waterlijn

foto's © Clubracer.be

www.grevelingencup.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: