The most worthy performance trofee voor de Arawaks

St. MAARTEN - Het Nederlandse zeilteam The Arawaks heeft tijdens de Heineken Regatta te St. Maarten ‘The most worthy performance’ trofee mee naar huis genomen. Deze prijs werd uitgereikt aan het team met de meest bewonderenswaardige prestatie tijdens het evenement. Schipper Mark Dieperik ontving de prijs tijdens de finale prijsuitreiking, uitgereikt door de voorzitter van de St. Maarten Yachtclub.

The Arawaks slaagde erin om als snelste schip (na berekende tijd) de finalerace te varen. The Arawaks, varend op een Beneteau 505, liet alle wedstrijdteams en -schepen (spinaker, catamarans, scherpjachten) achter zich.

Tweede motivatie van de jury betrof de strijd die The Arawaks hebben moeten leveren om als eerste te finishen. Direct vanaf de start lagen de vijf als eerst gefinishte boten in competitie:
- Heart for Kids
- Island Flyers
- Venture II
- Team Heineken
En The Arawaks

Bij het ronden van iedere boei werd er gevochten om de beste positie. Op het laatste voordewindse rak lagen alle vijf de schepen op lijn. Vlinderend naar de laatste boei ronde The Arawaks deze als eerste, op enkelen seconden gevold door The Island Flyers en Heart for kids. Door hoog aan de wind te varen en iedere aanval scherp te pareren slaagde het team van The Arawaks erin om vanuit de hoogste positie de finishlijn aan te snijden.

Team St. Kitts voor het eerst in geschiedenis verslagen
Nog niet eerder in de geschiedenis van de Heineken Regatta slaagde een buitenlands team erin om het lokale team ‘The Island Flyers’ van St. Kitts achter zich te laten. The Arawaks finishte de laatste wedstrijddag zes minuten voor het lokale team in 2:47,49.

Na het uitwisselen van t-shirts gaf schipper Douglas Brooks (Island Flyers) aan dat ie het vreselijk vond dat er een traditie gebroken is. "Maar als we dan toch moesten verliezen, dan van het team van The Arawaks. Het was een prachtige race waarin we keihard hebben gevochten, volgend jaar gaan we de strijd graag weer aan" aldus Brooke Douglas.

Meer info: www.heinekenregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: