Yngling Club Holland introduceert jeugzeilplan

BEESD (NED) - In de showroom van Volvo Cars Nederland presenteerde Yngling Club Holland op zaterdag 13 maart 2004 het Nationaal Jeugdzeilplan. De primaire doelstelling is het stimuleren van zeiltalent dat gemotiveerd, getalenteerd, maar onvoldoende gefortuneerd is. Uiteindelijk moet dit voor de Nederlandse teams tot een medaille bij de Spelen van 2008 leiden. Het project biedt in de toekomst grote wedstrijdvelden, een verlaging van de financiële drempel, trainingssessies, en vooral heel veel plezier.

Het plan ontstond vanuit de gedachte dat er meer concurrentie nodig is om de medaillekansen te vergroten. Daarvoor is niet alleen breedtesport belangrijk, maar ook bundeling van talent. Voorzitter Arjen de Jong: "Het draait om het principe van ‘best practise’: leren van anderen. We willen de jeugdzeilers motiveren en vervolgens vasthouden. Pleasure en Performance moeten in balans zijn, want alleen dan zorg je voor continuïteit in de aanvoer van talent." Stichting Nationaal Jeugdzeilplan wil dit realiseren door wedstrijdzeilen betaalbaar te maken, professionele trainingen aan te bieden, competitie binnen bereik te brengen en door het stimuleren van matchracen. Daartoe bedacht Yngling Club Holland de constructie van het opleidings- en gebruikte botenplan. Dankzij een gesponsorde leaseconstructie kunnen jeugdteams en verenigingen gedurende drie seizoenen voor duizend euro per jaar over een wedstrijd-Yngling met trailer beschikken. De stichting hoopt zo in 2008 vijfentwintig gelijkwaardige boten rond te hebben varen.

Jan Kossen, directeur van het Watersportverbond, is blij met dit initiatief: "Het sluit perfect aan bij ons beleid om jeugd actief te betrekken bij het verenigingsleven. Daarom hebben wij zonder twijfel onze medewerking toegezegd." Het is de bedoeling dat het Nationaal Jeugdzeilplan tevens een platform voor meerdere jeugdklassen wordt. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met Optimist Club Nederland, de Nederlandse 420 Klasse Organisatie en de Splash / Flash Klasse Organisatie Nederland.

foto: archief yngling.nl

www.yngling.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: