Mean Machine wint SORC 2004

MIAMI (US) - Na Key West Race Week wint Mean Machine ook de Farr40 klasse tijdens de Acura SORC 2004. Mean Machine is daarmee de eerste boot die dit "grand slam op zijn naam schrijft.
In een veld van 21 Farr40's, waaronder de huidige wereldkampioen Nerone en drie voormalig wereldkampioenen in de Farr40 klasse (Samba Pa Ti, Barking Mad en Le Renard), wist de op de tweede wedstrijddag aan de leiding gekomen Mean Machine de eerste plaats te behouden en de serie met een voorspromg van 6 punten winnend af te sluiten.

De bemanning van Mean Machine bestond uit: Ray Davies (NZL) tactiek, Matt Reynolds (USA) grootzeil, Jonathan Swain (SA) spinakertrim, Jon Gundersen (NZL) genua trim, Peter de Ridder (NL) stuurman, Dennis Goethals (NL) pit, Bram van Hooijdonk (NL) mast, Eduard van Lierde (NL) kuip, Rutger van Eeuwijk (NL) floater en Sander van der Borch (NL) voordek.

Eindresultaat Farr 40 klasse:
1. Peter De Ridder, Mean Machine, Monaco, 3-5-2-3-4-15-3-10-3-6, 54
2. John Kilroy Jr. CA, Samba Pa Ti, Los Angeles, CA, 14-8-1-10-7-2-4-5-6-3, 60
3. Jim Richardson, Barking Mad, Boston, MA, 1-3-4-9-13-8-6-2-13-4, 63

foto © Sharon Green

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: