Teamverslag 49'er Eurolymp Garda | dag 4

GARDA (ITA) - Vanmorgen dus om 8u eerste start, deze keer legde men het parcours voor Riva, dit had als gevolg dat er op ons parcours toch 5 knopen minder wind was als op de andere parcours, toch woei er een goede 20 knopen. De eerste reeks begon stipt om 8u. Na een mindere start komen we 8 aan de bovenboei. We halen onder spi nog 2 plaatsen op maar bij een te late spi drop verliezen we deze opnieuw. Het volgende rak halen we geen plaatsen meer op en finishen 8.

De tweede reeks gaan we goed van start en komen we 6 boven. Na de bovenboei gijpen we onmiddelijk om meer wind te gaan opvangen in het midden van het meer. We overvaren echter onze boei en verliezen een plaats. Nadien kunnen ze geen plaatsen meer winnen we finishen 7. De derde reeks vertrekken we goed bij de pin end om zo snel mogelijk bij de kant te zijn en de lift van de rotsen op te vangen. Dit lukt ons maar we varen te ver door en verliezen twee plaatsen in het kruisrak. We komen 6 boven. In het tweede kruisrak verliezen we nog een plaats en eindigen 7. De laatste reeks gaan we te vroeg van start zo blijkt nadien. We varen te ver door naar rechts ( midden van het meer) en komen in een negatieve shift. We ronden de bovenboei als negende, het tweede kruisrak winnen we nog een plaats en finishen dus 8.

Om 11u30 waren we weer aan wal. 's middags hebben we nog een uurtje getraind in toffe condities 20 a 22 knopen. Morgen de laatste wedstrijddag met eerste start om 9u.

foto Eurolymp Garda 2004 | 49'er | © Carlo Borlenghi

Meer info en alle resultaten: www.fragliavelariva.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: