Recordpoging Noordzee-oversteek dichtbij

IJMUIDEN (NED) - Vrijdagochtend 26 maart gaan Hans Bouscholte, Ruurd van Wieren en Hessel Evertse de Goudse catamaran zeilend overbrengen van IJmuiden naar Harwich.
De weervoorspellingen voor het weekend geven een goede windrichting aan voor een recordpoging, alleen de voorspelde kracht van de wind laat nog te wensen over.

In 2001 ging een begeleidingsmotorschip mee voor de veiligheid, deze keer zal dit niet het geval zijn. De tocht is op de relatief kleine catamaran in deze tijd van het jaar niet zonder gevaren. De watertemperatuur is nauwelijks 8 graden en op de Goudse is geen kajuit aanwezig.

Dick Kampschreur zal morgenavond in Harwich aankomen met een andere snelle catamaran, die van de Stena Line. Piet van Nieuwenhuyzen is absent vanwege drukke America's Cup voorbereidingen. In verband met de voorspelde windkracht zal de recordpoging met 3 personen van start gaan.

In Scheveningen is de KNRM bereid de `Jan van Stekelenburg` reddingsboot in te zetten met schipper Marco di Giorgio. Deze pijlsnelle reddingsboot zal de Goudse catamaran tijdens de recordpoging tegemoetvaren. Inzet van de tocht is de snelste gezeilde tijd over de Noordzee: 7 uur en 59 minuten.

De laatste stand van zaken voor vertrek, tijdens de oversteek en na afloop, is terug te vinden op www.bouscholte.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: