Onvoldoende wind voor het Noordzeerecord

HARWICH (GBR) Om 05u30 (zondag 28 maart) is de Goudse catamaran de startlijn gepasseerd. Een variabele wind zorgde voor te weinig snelheid richting Scheveningen.
Het besluit viel al snel om de recordpoging te staken en terug te keren naar Woolverstone Marina. Het Noordzeerecord kon zondag niet verbroken worden.

Vrijdag 26 maart was de Goudse catamaran met 3 man onder ijskoude omstandigheden van IJmuiden naar Harwich gezeild. Door de geringe wind werd de afstand van 124 mijl in 18 uur afgelegd.

Het wereldrecord staat scherp en kan alleen verbroken worden onder optimale wind en golfomstandigheden. Hans Bouscholte, Dick Kampschreur en Ruurd van Wieren wachten nu op een betere mogelijkheid om het Noordzeerecord aan te vallen. De Goudse catamaran blijft standby in Engeland.

www.bouscholte.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: