‘Game Over’ voor Orange 2

  • Author: Ice
    Date: do, 04/03/2004 - 02:00

De Orange 2 staakt zijn poging om het Jules Verne record veilig te stellen. Bruno Peyron en zijn 14 koppige bemanning hebben gisterennacht besloten om huiswaarts te keren. De schade aan de stuurboord romp kan niet met eigen handen herstelt worden.

"We dove to inspect the damage, took some pictures, analysed the situation with the shipyard, and we have to face the facts: we do not have the possibility to repair the broken part ourselves. We're at 80% of our potential, and it's not possible to tackle such a challenge if we're not at 100%", says Bruno Peyron. Will they take another go at it, later? "It remains an open question, and we wish to study all the possibilities before taking a premature decision. We're coming back to start again, that's for sure! But when, we don't know"

foto © www.maxicatamaran-orange.com

Meer nieuws op: www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: