‘Game Over’ voor Orange 2

  • Author: Ice
    Date: do, 04/03/2004 - 02:00

De Orange 2 staakt zijn poging om het Jules Verne record veilig te stellen. Bruno Peyron en zijn 14 koppige bemanning hebben gisterennacht besloten om huiswaarts te keren. De schade aan de stuurboord romp kan niet met eigen handen herstelt worden.

"We dove to inspect the damage, took some pictures, analysed the situation with the shipyard, and we have to face the facts: we do not have the possibility to repair the broken part ourselves. We're at 80% of our potential, and it's not possible to tackle such a challenge if we're not at 100%", says Bruno Peyron. Will they take another go at it, later? "It remains an open question, and we wish to study all the possibilities before taking a premature decision. We're coming back to start again, that's for sure! But when, we don't know"

foto © www.maxicatamaran-orange.com

Meer nieuws op: www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: