Joint Venture Sailing Team | Spi Ouest - dag 2

LA TRINITE SUR MER (FRA) - Vandaag stonden we om 8 uur naast ons bed om onze eerste Spi-West-wedstrijd te gaan varen. ‘Na vertrek uit de haven konden we onze eerste tegenstanders aanschouwen en zien wat zij "in hun mars hadden. Om half twaalf zijn we, onder een fantastisch Frans zonnetje, gestart met een windje tussen de drie en de vier beaufort. Wij startten samen met de Open 5.70, de Sport Boats en de J24. (naar wij hebben vernomen is de eerste boot tijden deze start al half gezonken).

De eerste start van de J22 was zonder algemene terugroep, wat voor Nederlandse begrippen ongekend is. Na een korte klap voor vrije wind konden wij onze eigen wedstrijd zeilen, waarna wij als vijfde rond de bovenboei kwamen. Na het voor-de-windse-rak hebben wij ons plek voor plek teruggevochten. In de laatste twee rakken bleven wij met de Nasaraa (NED) en een Franse boot over. Beide boten hebben wij in het laatste rak gepakt,waarna wij als eerste over de finish kwamen, ons eerste eentje!!!!!.

Na een korte pauze, begon de tweede startcyclus. Het starten bij het schip was ons goed bevallen en ook in deze situatie leek ons dit het beste. Dit het pakte wederom prima uit. Wij kwamen weer weg met een kopgroep van 4 bootjes, waaronder de Jabulani, de Nasaraa en een Franse boot. Dit ging redelijk gelijk op tot aan de finish. Nadat de drie Nederlandse boten de Franse boot hadden weggevaren kwam de Nasaraa als eerste over de finish, gevolgd door de Jabulani (NED) en de Joint Venture 2 (NED).

Het algemeen klassement ziet er nu als volgt uit:

1. Nasaraa (NED)
2. Joint Venture 2 (NED)
3. Jabulani (NED) (onder voorbehoud)

Het was een heerlijke zonnige dag met een mooi noord-oosten wind. Na de wedstrijden hebben wij ons op de boulevard vergezelt van andere zeilers alwaar wij een lekker biertje hebben gedronken in de zon.

Morgen hopelijk meer positieve berichten uit een mooi,winderig en zonnig Frankrijk.

Groeten & tot morgen.

Joint Venture Sailing Team
J22 NED166
www.j-team.nl

www.spi-ouestfrance.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: