Joint Venture Sailing Team | Spi Ouest - dag 3

LA TRINITE SUR MER (FRA) - Alweer de derde dag van ons franse avontuur. Vanmorgen vroeg op gestaan in een toch wel erg bevroren tentje. Dit betekende ieder geval wel dat het een mooie heldere dag zou gaan worden. De wind was een stuk minder dan gisteren, windkracht 1 a 2 uit het Noordoosten. Tijdens het eerste aan de windse rak viel de wind nagenoeg weg waarna we van achteren ingelopen werden door spinnakerende boten, de zeewind kwam opzetten. Erg jammer voor onze plaats in het klassement want we lagen bar slecht. Gevolg was dat we het laatste stukje naar de "bovenboei" konden spinnakeren en opkruisen naar de "onderboei. Deze wedstrijd staat nu op onze
nummer een om af te trekken.

Dan denk je; "stabiel windje laten we nu echt beginnen", dus ook mis want nu kregen we geen up-wind/down-wind baan varen maar alsof we ORC varen een race admiraalzeilen. Niet erg leuk dus. Nog wel aardig resultaat want Nasaraa werd 1 gevolgd door een 4 franse boten en wij als 6-de. Jabulani werd 8-ste. Tijdens deze wedstrijd sloeg het weer compleet om en is het mooie zonnetje verdwenen achter een dik pak wolken met miezerige regen.

Hopelijk komt het Franse mooie weer nog terug en kunnen we de aankomende dagen daar nog van genieten. Zo niet, laat het dan maar echt slecht weer worden met veel wind. Want als je nat wordt laat het dan in ieder geval door zout water zijn.

Jammer genoeg geen spannende en stoere verhalen vandaag, maar als het aan ons is maken we dat de aankomende twee dagen dubbel en dwars goed!

Tot morgen!

foto: voor de start een stel Franse meiden op sleeptouw naar de start

Joint Venture Sailing Team
J22 NED166
www.j-team.nl
www.spi-ouestfrance.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: