Nog drie dagen tot de start Transat Ag2r

LORIENT (FRA) - Even een korte nieuwsbrief vanuit Frankrijk. We zijn 10 dagen geleden vertrokken vanuit Nederland voor een nieuw vaarseizoen. Een seizoen waar ik de hele winter naar toe heb gewerkt. Het begin ervan is altijd moeilijk; je mist je meisje, je huisje, gewoontes en, vooral het lekkere eten. Ons eetritme nu is namelijk die van pizza en croissant. Nog 3 dagen en dan stappen we weer over op gevriesdroogd voedsel. Maar klagen doen we natuurlijk niet, want als zoals vandaag de zon schijnt merkt je dat ondanks een paar beperkingen als; wat oudere zeilen, een iets mindere bootfinish etc. we de vloot toch goed bij kunnen houden.

Proloogbr>
De proloog vandaag ging goed, snelheid hoogte etc. allemaal top. Helaas door een stomme fout toch nog als 23 van de 30 over de streep. (spi hijsen met de shackle niet goed gesloten, werkt niet echt) Op een eilandje voor de kust had de organisatie een lunch georganiseerd en daarna was het weer terug naar Loriant. Om de 5 minuten startte een boot zodat de helikopter mooie platen kon schieten van iedere deelnemer afzonderlijk. Erg indrukwekkend!

De spanning bij Ian en mijzelf voor de grote oversteek naar Sint Barth is iets afgenomen. We zijn, op een paar boodschapjes na, boottechnisch goed voorbereid en mentaal klaar. Het gestress om op tijd op alle briefings en keuringen te verschijnen zal nog wel even doorgaan, maar voor de rest zijn we erg happy.

Morgen ga ik misschien een tweedehands grootzeil aanschaffen, aangezien we op de trip naar Frankrijk toch een paar probleempjes hadden met dit zeil; ze heeft er toch ook alweer zo'n 8000 racemijlen op zitten.

De sfeer is hier super en de billboards met mijn boot erop zijn erg indrukwekkend. Ze hangen op de ramen van bijna ieder bushokje en krantenkiosk. Iedereen is er een beetje jaloers. Ik heb zelfs een foto gekregen vanuit Parijs waar ze in één rij achter elkaar op de Champs Elysee hangen.

Nu moet ik me haasten voor de eerste officiële briefing (waarschijnlijk weer veel Ricard, water en jus d'orange) Ik hoop vlak voor de start nog een update te kunnen sturen!

Zeilgroet aan ieder...
Sander Bakker

www.sanderbakker.nl
www.transatag2r.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: