Ronde om Texel: 300 inschrijvingen in 2 weken

DEN BURG (NED) - Na de eerste twee weken van inschrijvingen voor de Zwitserleven Ronde om Texel 2004 stond de teller op driehonderd. Vanaf 1 april konden de zeilers zich weer aanmelden voor de grootste catamaranrace ter wereld. Op zaterdag 5 juni begint voor hen het sportieve gevecht tegen de natuurelementen. Pers, sponsors en relaties kregen op vrijdag 4 april alvast een voorproefje tijdens de ProAm-race. Maar voorpret is vanaf dit jaar ook in de pitstraat op het strand te vinden.

Op zaterdagochtend 5 juni klinkt voor de 27ste keer het startschot voor de Zwitserleven Ronde om Texel. Naar verwachting zullen ruim zeshonderd catamarans aan de kilometerlange startlijn voor Paal 17 verschijnen. Als de helikopter het rooksignaal geeft, vertrekt de bontgekleurde vloot richting de vuurtoren om via de Waddenzee en het Molengat koers te zetten richting de finish op de Noordzee. Bij voldoende wind zullen de snelste teams circa 3,5 uur nodig hebben om het eiland te ronden. De TROS brengt wederom de hele dag live verslag uit vanaf het strand. De andere live-uitzendingen zijn op donderdag- en vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Pitstraat
Nieuw dit jaar is de pitstraat. Deze is vooral bedoeld als plek waar interessante nieuwtjes te zien zijn en waar catamaranzeilers zich zullen verzamelen. "Op het strand wordt een gedeelte ingericht voor de catamarandealers, zodat die hun nieuwe boten daar kunnen tonen en service kunnen verlenen aan de deelnemers", aldus Rondecoördinator Edwin Lodder. Ook klassenorganisaties en teams kunnen hier terecht om zichzelf en hun individuele sponsors te promoten.

ProAm-race
Op vrijdagmiddag 4 juni kunnen pers, sponsors en relaties kennismaken met catamaranzeilen tijdens de ProAm-race. Dan kunnen ze zelf ervaren wat het is om op een startlijn te liggen, in trapeze te hangen en over de golven te vliegen. Enkele teams die tevens aan de Ronde meedoen, zullen hun gelegenheidsbemanning wegwijs maken in de wereld van wedstrijden en catamarans.

Rondeweek
Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de ‘grote race’ van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. Op het strand bij Paal 17 zorgt een sociaal programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek.

www.roundtexel.com

foto archief 2003 © Annemiek van Kinderen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: