Verslag WK 49er | dag 3

ATHENE (GRE) - Gisteren gingen de eerste twee vloten het water op maar na een half uur kwam de wind hard opzetten tot 30 knopen. Iedereen kwam zo snel als mogelijk terug naar binnen want er werd nog meer wind voorspelt voor de namiddag. Om 15u00 trok men de vlag met uitstel tot morgen op. Buiten woei er 40 knopen niet echt ideaal voor 49ers.

Vandaag echter werd er wel gevaren, de wind was weer goed van de partij. Deze morgen gemiddeld 20 knopen met vlagen tot 26 knopen. De gele en blauwe vloot gingen het water op en vaarden elk 2 reeksen. De Blondiau broers finishten 17e en 16e in deze moeilijke condities.

Onze groep werd om 12u00 het water opgestuurd voor 3 reeksen. Door een klein euvel konden we slechts als laatste van de kant vertrekken en gingen we onder spi zo snel mogelijk richting startlijn. Net op tijd kwamen we aan de lijn, vlug spi drop en stuurboordstart. Nog steeds stond er gemiddeld 20 knopen, de vlagen echter waren iets minder hard tot 23 knopen.

De eerste reeks waren er 3 laps, we kwamen 20 boven aan de laatste ton maar hadden dan net een vlaag en konden moeilijk afvallen, gevolg kapseis en we finischen 23e.
De tweede reeks gaan we goed van start en trekken direct naar rechts, na de overstag echter breekt Bert zijn trapeze. Door het vallen breekt hij ook nog de stick. We kapzijsen om dit te repareren en vertrekken opnieuw, ik sta nog geen 10 seconden in trapeze of de mijne breekt ook. Zelfde reparatiescenario. We varen door maar komen net te laat aan de finish.

De laatste reeks starten ze op de tweede rij aan de startboot en gaan direct naar rechts, de wind draait ook naar rechts en komen 12 boven. Aan de benedenboei kapzijsen we. We verliezen opnieuw veel plaatsen hierdoor en eindigen 23e. Momenteel staan we 66e.

Nadien gingen de gele en blauwe vloot nog het water op voor elk 1 reeks. De Blondiau broers komen zes boven maar raken echter de boventon en moeten 360 graden draaien bij de gijp zonder spi gaat het mis, ze kapzijsen en eindigen 10e. Zij staan momenteel 45e.

Morgen zou het opnieuw hard waaien vanuit zee, dat betekent grote golven.

Tot morgen

Algemene uitslag 82 Deelnemers

1. Iker Martinez/ Xavi Fernandez ESP
2. Christoffer Sundby/ Frode Bovim NOR
3. Chris Draper/ Simon Hiscocks GBR
4. Stevie Morisson/ Ben Rhodes GBR
5. Jonas Warner/ Christensen DEN
31. Mats Hellman/ Pim Nieuwenhuis NED
45 Quentin en Lionel Blondiau BEL
66. Bert Schandevyl/ Xavier Royaux BEL

www.eio.gr/2004_49er/index.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: