Multihull evenement | Rondje IJselmeer 2004

MEDEMBLIK (NED) - Na de goede herstart in 2003 van het Rondje IJsselmeer organiseert WSV Bestevaer, het International Sailing Center Medemblik en de CTC ( Catamaran en Trimaran Club Nederland) in 2004 een 3 daags Multihull evenement.
Dit evenement zal plaatsvinden in het Regatta Center Medemblik.
De multihull zeilers kunnen behalve een mooie wedstrijd op zaterdag 15 mei een uitgebreid programma verwachten. Wederom wordt er op vrijdag 14 mei gestart door het team Karsenbarg en Peter Vink met een Trimdag. Zaterdag 15 mei wordt het Rondje IJsselmeer gevaren en het weekend wordt afgesloten op zondag 16 mei met de Telegraaf Vaarkrant opstapdag: catamaranzeilen voor jong en oud.

In een dag- en avondprogramma op 14 mei zullen Team Karsenbarg en Peter Vink de geheimen van het trimmen en tuigen van open catamarans tot in de finesses prijsgeven. Onderdeel van het programma is de theorie op het water in praktijk te brengen. Om dit voor de deelnemers zo optimaal mogelijk te laten verlopen is er wel een deelnemers limiet gesteld.

De wedstrijd die mede mogelijk wordt gemaakt door Armada security products,op 15 mei, staat open voor zowel kajuit- als open catamarans vanaf 16 ft, iF 20 en F18. Deze ronde over ongeveer 50 NM vindt plaats langs de oevers van het noordelijk deel van het IJsselmeer. Na de start in Medemblik zullen de catamarans via Den Oever, Makkum, Hindeloopen, Stavoren en Enkhuizen weer finishen in Medemblik.

Uit veiligheidsoverwegingen is de limiet op 100 deelnemers gesteld.
Rondje IJsselmeer wordt gevaren volgens de Texel Rating.

Zondag 16 mei is er voor jong en oud de mogelijkheid om zelf eens het catamaran zeilen te ervaren. In samenwerking met de Vaarkrant wordt deze dag de Vaarkrant opstapdag georganisseerd.
Men hoeft hiervoor geen catamaran zeilervaring te hebben.

Voor de jeugd zullen Hobie en Nacra met een hele vloot jeugdcatamarans komen. De Hobie Teddy, de Hobie Twixxy en de Nacra Blast zijn er speciaal voor de juniorzeilertjes.

Behalve de `open’ catamaran zijn er ook dit jaar kajuitcatamarans aanwezig. Deze zijn in de jachthaven van het Regatta Center Medemblik te bezichtigen. Zo zal bijvoorbeeld Hydrosails aanwezig zijn met de Windride Rave.

De C.T.C. (Catamaran en Trimaran Club Nederland) zal met een informatiestand op dit evenement aanwezig zijn, zodat men kennis kan maken met de verschillende multihullbladen en bootontwerpen.
Uitgebreide informatie en voorinschrijving is mogelijk via de website:
www.regattacenter.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: