Trainingsweekend vanop de 40.7 Team Pandion

PORT ZELANDE (NED) - Zaterdag 17 april, Al de hele week werd aangekondigd dat het dit weekend echt zeilweer zou worden, d.w.z. windje 3 lekker zonnetje en een graadje of 22 zodat er in het T-shirtje kan worden gezeild. Wanneer zondag ochtend om 7.30 mijn wekker gaat lijkt dit nog werkelijkheid te worden! Snel de kurt-hoze aan, boterham in de mond proppen, en tandjes poetsen. Om 8 uur stopt er een Padion-aanhanger bij mij voor de deur. Snel alle spullen inladen (lees: 2 kisten met duikuitrusting, 5 broden, 2 treetjes bier, 1 tree Cola, 2x sixpack Fanta, 2 Zeiltassen (Stijn was er ook bij), 2 Slaapzakken en een Duikpak), gelukkig is onze aanhanger groter dan je denkt.

Als we de haven op rijden staat de rest al klaar met karretjes en worden de zeilen aan boord gebracht.Wanneer we de haven uit brommen schijnt het zonnetje heerlijk, ideaal weer dus om onze nieuwe Julbo zonnebrillen uit te testen (met dank aan de firma Robijns)! Natuurlijk moet onze nieuwe 3DL Genua ook uitvoerig getest worden. De conclusie is dat deze er lekker opstaat!

We varen ons trainingsprogramma helaas met een paar mensen te weinig waardoor het voornamelijk een speed-training wordt met de nieuwe genua. Na een tijdje trainen komen we nog de Pandion-Maxfun tegen die met hun Mexican-drop bezig zijn (d.w.z. Spi-val los, gybe, spi valt op jochem, jochem kwijt, jochem zoeken en spi opruimen). Jammer genoeg kunnen ze ons niet bijhouden…

Na de lunch (d.w.z. boterham met ham of kaas met water en/of cola) zoeken we de Audi (IMX 40, ex-Xanadu) op om samen te gaan sparren. Qua hoogte en snelheid aan de wind zijn we niet ontevreden, we hebben namelijk de trainingszeilen erop staan en kunnen redelijk met de Audi meekomen terwijl deze een zwaardere rating heeft dan wij.

Bij de bovenboei gaat de gybe-set niet geheel volgens plan, voornamelijk omdat we één pit-man missen, en daardoor de hele boel in de soep laten lopen. Nog voordat de Audi ons voorbij kan lopen hebben we de Spi in top en de genua op het dek liggen. Helaas zijn we te laat met reachen zodat Audi ons (tijdelijk) het snot voor de ogen vaart. We blijven tot de beneden boei de Audi afdekken door mee te gyben en op continu zijn kont te blijven plakken. Bij de benedenboei komen we er wederom achter dat een 40.7 toch echt een boot is die je met meer mensen moet zeilen, het wordt een wederom een redelijke puinhoop en de Audi loopt hard op ons uit. Tijdens het up-wind stuk beperken we de achterstand wederom een beetje maar kunnen het gat niet meer dicht varen.

Een prima training voor ons om de puntjes op de I te zetten! Ook de audi-jongens (en dame) hartelijk bedankt, en tijdens de Van Uden-Reco gaan wij wel voorop varen zodat jullie ook eens aanvallend kunnen zeilen…

De avond wordt gevuld met duiken & schrobben onder de boot, splitsen en pizza eten. Vroeg naar bed, want morgen moeten er weer top-prestaties worden geleverd!

Zondag 18 april, Was het zaterdag nog een echte zeildag zoals je die in de verkoopfolders van dure jachten ziet staan, vandaag is het een dag die je kan terug vinden in de boekjes over reddingvlotten, may-days en flare’s. Jammer wanneer we dan ook opstaan ziet het er niet uit alsof we kunnen gaan trainen met de andere boten (Hawkeye, Weerga, Raork, Audi). Erg jammer natuurlijk, zeker omdat Frans Hinfelaar een compleet programma voor ons had gemaakt. Helaas willen de weergoden zelfs tegen de middag niet meewerken en wordt het dus een klusdag. Nadat een paar mensen afdroppen (is iets anders dan de Mexican-drop), gaan Bob, Mathijs, Stijn en ik nog wat klussen, poetsen en tunen. Ideaal weer hiervoor, lekkere miezer-regen en windkracht 7. Nadat we hard hebben gepoetst, moeten we de zonnebrillen weer opzetten om niet verblind te worden door de glimmende boot.

Na een drankje met de Maxfunners en een een kleine hap maken we het werk op de boot af.

Om 18.30 ben ik thuis en kan ik me weer bezig gaan houden met het voorbereiden van colleges en andere interessante zaken…

Nog 5 nachtjes slapen en dan mogen we weer onze show opvoeren tijdens de van Uden-Reco, natuurlijk komt daar ook een uitgebreid verslag van op de site te staan!

Tot ziens bij de Van Uden-Reco wedstrijden!

Het Team Pandion Maxfun 25 trainingsverslag kan je hier vinden.

foto: archief Van Uden Reco 2003 © Annemiek van Kinderen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: