WK Tornado | Mitch Booth en Herbert Dercksen 7de

PALMA (ESP) - Veel wind met hoge golven op de laatste dag van het Wereldkampioenschap. Mitch Booth en Herbert Dercksen (NED) eindigen als 7de. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk worden 27ste. Een harde toenemende Zuidwestenwind (kracht 5-6) vanochtend, maar vooral de hoge golven tussen de 2 en 3 meter maakte de laatste gevaren wedstrijd tot een materiaalslag.
Meer dan 15 Tornado’s finishten niet door mastbreuk, omslaan of gescheurde zeilen. Mitch Booth en Herbert Dercksen waren als een kogel vertrokken en kwamen als eerste door bij de benedenwindse gate.
Echter, de wind nam toe en Mitch en Herbert sloegen om op de spreaderleg, de afstand die afgelegd wordt tussen de bovenboei en de boei waar de spinaker omhoog gaat.
Ondanks de verloren afstand kon het Zwitserleven team toch nog als 6de finishen.
Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk eindigen deze wedstrijd als 16de.

De wind nam nog harder toe en het wedstrijdcomité besloot de laatste wedstrijd af te lasten. De Argentijnen Lange/Espinola worden wereldkampioen, Lovell/Ogletree (USA) worden 2de en Bundock/Forbes (AUS) worden 3de. Booth en Dercksen eindigen als 7de en Karsenbarg/Heemskerk worden 27ste.

Conclusie van het WK is dat Booth en Dercksen met hun teamleden (Lovell/Ogletree (USA) en Mc Milan/Bulkely (GBR)) op dit moment
de allersnelsten zijn, alleen waren de Nederlanders te wisselvallig. Steengoede wedstrijden maar ook een paar matige wedstrijden. Karsenbarg en Heemskerk hebben veel van hun snelheid verloren ten opzichte van vorig jaar.

foto boven © Nico Martinez
foto onder © Oscar Pipkin

Voor de totale uitslagen, klik op onderstaande link.
www.cnarenal.com/fdb/fca392e6f15bca41.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: