aankondiging | Sailing for Ostend zeilwedstrijden

OOSTENDE (BEL) - Op 1 en 2 mei organiseert de Royal North Sea Yacht Club , samen met de andere Oostendse zeilclubs, de jaarlijkse "Sailing for Ostend" zeilwedstrijden voor eenheidsklassen. Op 1 en 2 mei kunt u honderden zwaardboten, dit zijn kleine één- en tweemans zeilbootjes, zien starten vanaf het Klein Strand. Deze "beach start lokt duizenden kijklustigen.

Op de spuikom worden er dan windsurfwedstrijden georganiseerd door de VVW Inside en de Optimistzeilertjes, de kleinsten tussen 6 en 15 jaar, zeilen er in hun "sinaasappelbakjes" hun selectiewedstrijden voor het EK en WK bij de VVW Spuikom.

Deze internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met de Stad Oostende en Toerisme Oostende.

In de zomer houdt de North Sea talrijke zeilwedstrijdenvoor de Draken klasse. Deze bezorgen steeds feeërieke beelden voor het strand van Oostende. Het hemelvaartweekend organiseren zij samen met de RYCO - de oudste Oostendse zeilclub, tevens oudste van ons land maar bovendien ook oudste jachtclub op het vasteland - de jaarlijkse Oostende - Ramsgate Regatta , de grootste lange-afstandszeilwedstrijd voor zeegaande jachten aan de Belgische kust.

Meer informatie: info@mercatormarina.be

Royal North Sea Yacht Club
Montgomerykaai 1
8400 Oostende
Belgium
Tel. +32 (59)50 59 12
Fax +32 (59)51 32 70

www.rnsyc.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: