Verslag Liesl Sailing team | Spi Ouest France

LA TRINITE (FRA) - Tijdens het paasweekend nam het Liesl Sailing Team weer deel aan Spi Ouest France. Met een sterk veranderd team en nieuwe fiber- x zeilen, maar wel met dezelfde boot (First 40.7) zijn we naar La Trinité vertrokken.
De eerste dag behaalden we een teleurstellende 31ste plaats in de eerste reeks omwille van enkele akkefietjes (720° en 360°). Maar de tweede reeks halveerden we dit getal en lieten we ons zien voor wat we waard zijn.
De tweede dag speelde de wind ons parten en door een black flag konden we helaas geen resultaten boeken.

De voorlaatste dag betekende ook de voorlaatste reeks met de super côtier tot aan Belle-Ile en terug (onder weinig wind omstandigheden), daar kwamen we op een respectabele 12de plaats terecht.
De laatste dag schoten we als een raket vooruit naar een 7de plaats op slechts 1 seconde van de 6de.
Spijtig genoeg was dit de laatste reeks van deze Spi Ouest France 2004 en moeten we weer een jaartje wachten om dit schitterende evenement opnieuw te komen zeilen.

Het eindresultaat: een 18de plaats op de 43 boten in onze klasse. Als je rekening houdt met het feit dat we slechts 1 weekend getraind hebben, met een relatief nieuwe en onervaren ploeg aanwezig waren, met nieuwe zeilen varen waarvan we de trim nog helemaal moesten uitzoeken, dan is deze plek best bevredigend. De vooruitgang die we maakten tijdens de wedstrijd stemt ons optimistisch. Ook het vertrouwen in onze nieuwe zeilmaker is sterk gegroeid. Wij zijn zeer hoopvol voor het komende seizoen!

IRC 5 (42 deelnemers)
1. J. Pahun, Region Ile de France, 4 (Grand Soleil 45)
2. Pedersen / Pelletier, L'Ange de Milon, 12 (X 43)
3. I. Brummer, Paprec Recyclage, 18 (Grand Soleil 42)
18. B Stuyts, Liesl, 64 (First 40.7) (BEL)
19. F. Goubau, Moana, 66 (First 47.7) (BEL)

www.liesl.be
www.spi-ouestfrance.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: