Dubieuze facturen en niet geboekte onkosten doen het Vlaamse Yachting Verbond de das om

Na het lezen van het eerste evaluatie verslag geschreven door de kersverse voorzitter van de Vlaamse Yachting Federatie (BEL) lijkt het erop dat het begrotingsbeheer, budgetbegeleiding, uitgavencontrole en financiëel management een mega grote puinhoop is geworden en dit door de handelingen van het voorgaande bestuur. Het verlies dat eerst geraamd werd op 35.000 euro blijkt op te lopen naar 140.000 Euro.

Wij konden inkijken in het evaluatie verslag van Hans Verbaanderd de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Yachting Federatie. Wij cieteren enkele opmerkelijk passages:

"Het personeelsbeleid is een al even grote puinhoop. Aan de top staan (goddank opgezegd) twee mensen die zeer zwaar betaald zijn en in feite voor VYF niets doen. Hun vertrek zal dan ook geen enkele weerslag hebben op de productiviteit van het personeel."

"Het materiaalbeheer (boten, motoren, wagens) is, jawel, een…
Niemand kan met precisie zeggen waar wat zich bevindt…, wie het gebruikt, wanneer er moet onderhouden worden en hoeveel het kost."

"De trainers zijn zo mogelijk nog een groter probleem. Klaarblijkelijk kunnen met deze heren geen concrete en vaste afspraken gemaakt worden nopens de kostprijs van hun medewerking, worden er geen geschreven overeenkomsten opgemaakt, dienen zij kostenstaten in die weliswaar gecontroleerd worden maar waar toch niets meer aan te doen is en moeten gemaakte afspraken naast zich neerleggen."

"Bovendien blijkt er een zeer grote voorliefde te bestaan om stages en trainingen te organiseren in buitenlandse wateren."

"Dit alles in acht genomen moet het duidelijk zijn dat de VYF zich momenteel niet in de positie bevindt om DE leidende rol te gaan spelen in het Vlaamse watersportgebeuren die de hare zou moeten zijn : een kreupel paard kan geen kar trekken."

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: