Nevermind Sailing Team wint Cadetwedstrijd

HEUSDEN (BEL) - Op 25 april werd er een nationale wedstrijd gehouden in Heusden voor de cadetten. Normaal was de start om 10.30 maar omdat er veel te weinig wind was de wind constant draaide hesen ze de uitstelvlag. De zon was juist niet sterk genoeg om op de kant te zonnen dus Manu en ik hadden besloten om toch op het water te gaan en geen tijd te verliezen zodat we wat konden trainen op onze manoeuvers. Het ging allemaal zeer goed; we gingen even naar de kant om bij den pitstop onze sandwichkes op te pikke omdat er wat wind was opgestoken. Een kwartiertje later werd het eerste startsein gegeven.

Onze eerste start was fataal, we lagen helemaal laatst, maar omdat we al onze shiften hadden genomen lagen we uitleindelijk 4des aan de bovenboei, den 3 boten voor ons waren te ver weg en hebben we net niet meer kunnen inhalen, ze waren te snel;-)

De 2de manche was onze start al vele beter, we hadden namelijk een stuurboordstart 'geplasseerd' om vrij te blijven van alle andere boten, de flauwe wind was al een probleem op zich, dus vrijblijven van de andere boten was de optimale oplossing! Het heeft nog geholpen ook want we kwamen 2de aan de finish.

De 3de start was iets minder goed want we hadden niet op tijd snelheid genomen, waardoor we ook weer minder hoog gingen dan de rest. De wind was 20° naar links gedraaid en omdat we naar links waren getrokken kwam dat dus goed uit aan de bovenboei en hebben we na lang vechten met Quinten Lauwers, die ook heel hard ging toch nog een mooie 1ste plaats behaald.

Alé, toch nog een 4de manche zeilen om een afvalwedstrijd te hebben zeker? HupHup, weer aan de pinent gestart over stuurboord, wat helemaal niet slecht was want heel het pak was elkaar aan het dekken en we waren ongeveer met 3boten aan de pinent gestart dus het was wel even matchrace tussen ons 3, het spirak was zeer moeilijk omdat de wind constant draaide maar we zijn er nog goed uitgekomen en weer 1ste geeïndigd. Die manche moest ik voor Quinten zijn om in het totaal eerst te eindigen en dat heb ik toen ook gedaan dus 'tzat in de sakosh'. Die manche heeft Barbara Van Elst ook heel goed gepresteerd, daarom wens ik haar ook proficiat, en ook héél de vloot want het was een zeer spannende wedstrijd en der was nen toffe ambiance.

Greetz,
het Nevermind Sailing Team BEL-8326

www.freewebs.com/nevermindsailingteam

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: