Weinig wind tijdens van Uden Reco Grevelingen Regatta

  • Author: Ice
    Date: ma, 26/04/2004 - 14:19

PORT ZELANDE (NED) In het weekend van 24 en 25 april 2004 werd voor de 3de keer de van Uden Reco Grevelingen Regatta verzeild op de Grevelingen. Met de Port Zélande Marina als basis, waren er ook dit jaar weer meer dan 100 inschrijvingen (IMS, ORC, Toer, Max Fun, 11metres, Javelin). De van Uden Reco Grevelingen Regatta is voor vele zeilteams een goede voorbereiding op de North Sea Regatta. Tevens is het de afsluiting van de Grevelingen Cup (winterserie op de Grevelingen).

Op zaterdagochtend was de wind zo zwak dat het wedstrijdcomité besloot vanaf de kant op meer wind te wachten. Uiteindelijk kon er aan het begin van de middag gestart worden met een zwakke wind (2 beaufort). De IMS klassen hadden uiteindelijk nog 3 starts. De Toer- en ORC klasse 2 starts.

Zonde dat we op zondag niet vroeger mochten starten wat tegen de middag was de wind helemaal op. Er kon nog wel gestart worden met een zwakke oostelijke wind, maar deze viel na verloop van tijd helemaal weg en alle wedstrijden werden afgeblazen. Helaas kwam de zeewind te laat voor de wedstrijdleiding te laat om nog een nieuwe startprocedure te beginnen. Enkele schepen waarvan hun ligplaats op de Oosterschelde is hadden de organisatie spijtig genoeg gevraagd om vroeg te stoppen zodat zij de sluis van Bruinisse konden halen. Zo werd uiteindelijk de tussenstand van zaterdag ook de einduitslag.

We posten de uitslagen van zodra ze in ons bezit zijn.

foto's © Annemiek van Kinderen

Meer foto's van Annemiek: op de Van Uden Reco website

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: