Semaine Olympique Française | verslag Sebbe - dag 3

HYERES (FRA) - Vandaag een zwarte dag in het leven van Sebbe Godefroid... Ik heb het een beetje moeilijk vandaag. Ik was supergemotiveerd deze morgen, en er stond een mooi windje. We moesten bijna niet wachten en de condities waren wat ik dacht ideaal voor mijn zeiltje. Toch ging het niet echt zoals ik wou. Ik blijf op cruciale momenten zaken fout doen, waardoor ik altijd van superver moet terugkomen. De tweede reeks van de dag had ik nog welgeteld 1 boot achter mij aan de eerste boei. Gelukkig was het vrij pompen, waardoor ik zo'n 25 boten kon inhalen, maar dit is niet de manier. Ik weet het eventjes niet meer. Ik heb alles geprobeerd. Eerst heb ik zelf mij ideeën uitgewerkt. Dat hebben we in Brazilië gezien dat het niet werkte. Dan heb ik gekeken wat de anderen gebruikten en hetzelfde geprobeerd. Dat hebben we in Palma gezien dat het niet werkte. Nu heb ik raad gevraagd bij een persoon die het volgens mij wel kan weten. Dat zie ik hier dat het weer niet werkt. En dan ga ik zelf natuurlijk domme dingen doen. Ik zie dat het fout gaat, en wil niet toegeven, dus ik vaar weg van de anderen. Nu meestal is dat fout, want als 80 percent van de vloot een kant kiest, is dat meestal ook wel de juiste...

Ik weet dat ik nog tijd heb, en dat het waarschijnlijk allemaal nog wel goed komt, maar vandaag heb ik het echt gehad. Nu ja, morgen komt de zon weer op, en beginnen we er weer vol goede moed aan.

Resultaten:
1. Emilios GRE
2. Matheusz POL
3. MisuraCRO
15. Sebbe BEL

Ik heb niet de moed gehad om naar de andere Belgen te gaan kijken, maar ik heb gehoord dat alles goed te vinden is op de website. http://hyeres.ffvoile.net Hopelijk deden zij het wat beter!

Tot morgen,
Sebbe

foto © Gilles Martin Raget

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: