AG2R update | Nieuwe Figaro 2 in vraag gesteld

  • Author: Ice
    Date: do, 29/04/2004 - 13:29

Voormalige mini zeilers, de Nederlander Sander Bakker en de Engelsman Ian Munslow samen op de EGERIA (Figaro 2) racen nu 8 dagen in hun eerste Figaro wedstrijd van het seizoen. Dit tijdens de 7de editie van de double-handed AG2R en momenteel in 27ste positie in een vloot van 31, juist 87 mijl achter de leiders van de vloot.

De 3760 mijl lange Transatlantische zeilwedstrijd van Lorient (FRA) tot St Bart’s (Carribean) is de langste race in het Figaro kalender dit jaar.

Veel kritische reacties van prominente zeilers aan het adres van de Bénéteau constructeur die de stijfheid en algemene constructie van de nieuwe Figaro 2 in vraag stellen.
Na een interview met Sander Bakker en Ian Munslow krijgen we enkele vingerwijzingen in detail te horen: "The laminate’s crap, the ballast tank falls off, the keel’s wobbly, and it’s anyone’s guess if the rudder’s ocean-going. Word has it that if you buy your boat on a Monday or Tuesday you’re alright - otherwise you end up with something like this. Essentially it’s one-design sailing in wooden shoes and 160,000 Euros seems like a lot of money for a bit of oil and dirt you have a job calling a boat."

Foto © François Mousis

Alles over de AG2R en check de laatste positie updates via: www.transatAG2R.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: