VYF - Persbericht Semaine Olympique Française de Voile

HYERES (FRA) - In de Semaine Olympique Française de Voile zijn ondertussen vier dagen gezeild. Drie dagen onder licht weer omstandigheden (2 tot 3 BFT) en vandaag in zwaarder weer (5 BFT met pieken tot 6). Gisteren werden de kwalificaties afgesloten. Voor de Belgische zeilers in hun 'Quest for Athens' hebben we volgende situatie:

Sebastien Godefroid - Finn
In de Finn heeft Sebastien Godefroid drie moeilijke dagen gekend in het lichtere weer. Snelheid in licht weer blijft ontoereikend voor de top in dit Olympisch veld. Het zwaardere weer van vandaag heeft Sebastien geen windeieren gelegd. Met een 3de plaats en een 2de plaats heeft hij zich terug kunnen nestelen in de kop van de wedstrijd.
De top drie plaatsen in de twee reeksen werden verdeeld onder Mateusz Kuszeierewicz (1,1), Sebastien Godefroid (3,2) en Rafaël Trujillo (2,3). Met mogelijk zwaar weer omstandigheden voor morgen en overmorgen zit er hopelijk nog meer in voor Sebastien.

Philippe Bergmans - Laser
Philippe vaart een zeer regelmatige wedstrijd en nestelt zich momenteel op een achtste plaats. Hij wint de vijfde reeks en scoort een 2 in de zevende reeks waar hij in een zware strijd verwikkeld was met Robert Scheidt maar hem toch kon afhouden. Alles is nog mogelijk in de Laser klasse, er wordt zeer close gevaren…
Philippe is nog slechts twee plaatsen verwijderd van een selectie voor Athene!

Min Dezillie en Evi Van Acker - Europe
Vandaag een mindere dag voor de dames in de Europe vloot. Na de kwalificaties stond Evi Van Acker op een 7de plaats en Min Dezillie op een 14de plaats. Na de eerste wedstrijddag in de ‘Gold Fleet’ heeft Evi het hard te verduren gekregen in dit zwaar weer en wordt ze teruggeslagen naar een 24e plaats. Min zakt een plaats en staat momenteel 15de.

foto boven: horny "Laser" roundings © Gilles Martin Raget
foto onder: Finn © Gilles Martin Raget

Meer foto's van Gilles Martin Raget www.martin-raget.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: