Nieuwe avonturen voor in de avonduren...

Na een lange winterstop staan we weer te popelen om uit te varen. Er ligt zo'n 25000 km aan oceaan blauw zoutwater in het verschiet, dat wij deze zomer gaan doorklieven met onze onder Nederlandse vlag varende "Figaro. 25000 km aan puur avontuur waarvan ik hoop dat jullie ook gaan meegenieten via mijn nieuwsbrieven, mijn website of gewoon 's avonds op de bank met een magazine.

Ondanks vele pogingen afgelopen winter, is het niet gelukt om ons te binden aan een 'titel sponsor', maar dankzij de steun van Scarlet Telecom, Egeria, Stern groep, ING Real Estate en IM&CG zijn wij toch in staat om een aangepast race seizoen te volgen, de drive is er niet minder om, en met de beschikbare middelen zullen we de Fransen dit jaar eens een poepje laten ruiken.

Eerste race naar Sint Barth
We beginnen het seizoen over twee weken in Lorient (Frankrijk) alwaar we een week voor de start aanwezig moeten zijn voor veiligheidskeuringen etc. van de Transat ag2r race. Een race die ons over de Atlantische oceaan zal brengen naar het pittoreske eiland st Barth (het Vlieland van de Cariben). Deze race zal "double handed" worden gevaren, en mijn teammaat is Ian Munslow, voor sommigen nog bekend uit mijn Mini-Transat verhalen. Hij is sinds twee weken in Nederland en we zijn iedere dag bezig de boot te optimaliseren, te trainen en te brainstormen over tactiek, het weer en andere dingen, we varen deze race met de zeilen van vorig jaar om de nieuwe te sparen voor de Solitaire du Figaro, de andere hoofdrace van het seizoen, samen zijn deze races goed voor meer dan 110 uur (hoofdzakelijk) Franse TV en meer dan 3500 geschreven artikelen in de gedrukte media!

Aan de eerste race doen weer vele top zeilers mee met een ongelooflijke reputatie, kijkt U maar eens bij de inschrijvingen (www.transatag2r.com),ik ben niet de enige van Nederlandse komaf, ook Marcel van Triest staat ingeschreven, al met al een indrukwekkende lijst van deelnemers. O ja, wat erg leuk is: de organisatie heeft mijn foto gebruikt voor posters, website etc.

Na deze race zullen we zelf de boot terug varen, uiteraard na eerst een paar dagen "bij tanken" en eventuele reparaties.

Record poging
Tijdens deze delivery zal Roland Prinsen (webmaster) meevaren en zullen we de software / computer uit testen die ik zal gebruiken om jullie straks dagelijks op de hoogte te houden van mijn recordpoging . Ja een heuse record poging staat er dit jaar op de kalender.

De boot zal dus rond (als alles heel blijft) 10 juni weer in Europa terug zijn en zal dan klaar worden gemaakt voor de record poging, hierover binnenkort meer.

La Solitaire du Figaro
Na de recordpoging waar een maand voor word uitgetrokken zal de boot naar Caen moeten alwaar dit jaar de start is van een wel heel bijzondere Solitaire du Figaro, 35 jarig bestaan van de race word gecombineerd met de 60 jarige herdenking van D-Day, al meer dan 70 top zeilers hebben zich ingeschreven voor dit "onofficiële wereldkampioenschap" solozeilen.

Ondanks dat in Nederland het klimaat hangt van, "alleen de 1ste plaats telt" weet ik uit ervaring hoe zwaar deze wedstrijd is en ga ik voor een verbetering van minimaal 10 plaatsen in het eindklassement, iets wat gezien kan worden als een zeer goede progressie in deze klasse.

Hiswa te water
Na de Solitaire du Figaro, zal ik de boot haasje repje naar Nederland moeten over varen alwaar zij op de Nederlandse Bootshow, de HISWA zal worden getoond.

Na de HISWA zal de boot gebruikt gaan worden voor relatie varen en eventuele Nederlandse races.

Dit alles is even een korte samenvatting van de avonturen die op stapel staan, meer info vindt u op mijn vernieuwde website: www.sanderbakker.nl. Op de website zult U ook een prijsvraag aantreffen die iedere twee maanden zal worden "ververst" onder de goede inzenders zal dit keer een heuse "La Solitaire Afflelou Le Figaro" zonnebril met inscriptie boat nr 23 worden uitgereikt.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: