Grand Prix Rule | Us Sailing trekt zich terug uit de RWP

  • Author: Ice
    Date: vr, 30/04/2004 - 16:03

Us Sailing (US), de ORC (GBR) en de RORC (GBR) vormden 18 maanden geleden een werkgroep (RWP) die de nieuwe Grand Prix Rule in het juiste vat moest gieten. Us Sailing liet weten dat zij een stap achteruit doen omdat hun gedachten over de basisprincipes van de nieuwe formule niet op één lijn liggen met het ORC & de RORC.

Us Sailing begint ondertussen wel aan een onderzoek om de huidige status van jachtclubs, raceorganisaties, wedstrijdzeilers en andere geïnteresseerde partijen in kaart te brengen. Zo willen ze eerst een nationale behoeftebepaling krijgen van hun zeilers.

Us sailing wil wel de communicatie met het ORC en de RORC open houden zodat zij op gepaste tijden en in de hoop dat er goede basis gevonden wordt mee aan boord kunnen stappen van de formule.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: