Sebbes Eindresultaat: Semaine Olympique Française de Voile d’Hyéres

HYERES (FRA) - Dag iedereen! Alweer een moeilijk dagje. Vanmorgen leek het nog eventjes of we zouden niet meer zeilen vandaag. De wind was nihil. Ondanks dit werden we toch het water opgestuurd. De finnzeilers weigerden nog meer dan een uur ook op het water te gaan, maar toen er een klein zuchtje doorkwam vertrok toch iedereen naar de zeilarea.

De eerste reeks was alweer heel licht. Ik geraakte niet uit de start, en werd een beetje de verkeerde kant ingeduwd. Vooral voor de wind wist ik goed terug te komen en uiteindelijk werd ik 13de.
Met nog 6 minuten te gaan tot tijdslimiet werd er ook nog een tweede start gegeven, onmiddellijk met de zwarte vlag. Ik was niet schitterend weg, maar wist wel goed in de wind te blijven. Ik rondde als 3de de eerste boei. Dat zag er goed uit. Eenmaal voorin voel ik me ook snel weer thuis, en dat bleek ook. In het laatste kruisrak werd ik 2de en zeilde het gat dicht naar 1. Ruime wind werd ik 1 en vergrootte achteraf alleen nog mijn voorsprong. Eindelijk nog eens de beste. Een goed gevoel.

Eindresultaat
1. Papathanasiou GRE 24
2. Misura CRO 65
3. Trujillo ESP 73
4. Florent FRA 74
5. Godefroid Sebbe BEL 82

Alle resultaten via: http://hyeres.ffvoile.net

In de laser werd Philippe Bergmans ook 5de, waardoor hij nu ook volledig geselecteerd is voor Athene! Dikke proficiat Philippe!
Morgen alles opladen en richting La Rochelle, waar over een paar dagen mijn Europees Kampioenschap begint. Tot dan!

Sebbe

foto © Emmanuel Marty

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: