Laatste 2003-2004 Goofies | 13 IMS schepen met DSQ

  • Author: Ice
    Date: zo, 04/04/2004 - 02:00

COLIJNSPLAAT (NED) Zaterdagochtend, de haven van Colijnsplaat stond gisteren in het teken van de laatste Goofie’s race van het seizoen, het 20ste seizoen. Voor de maand april een groot aantal inschrijvingen, 77 boten verschenen aan de start.

De start
De ORC klasse mocht de start nog een keer overdoen, want een groot gedeelte van de boten ging te vroeg over de lijn. Er volgde een herstart om 12.45 uur na de ongemeten klasse.

13 IMS schepen gediskwalificeerd
In de IMS klasse werd al niet veel beter gevaren want bijna alle +35 voeters werden gediskwalificeerd omdat zij een verkeerde baan hadden gevaren. Blijkbaar lag boei R20 niet meer op zijn oorspronkelijke plaats. De de touwtrekkers Checkmate III (Bashford 41) van Peter de Ridder, ’t Spanwill (J44) van André Tienpont & Holmatro (GS 44) met schipper Hans Horrevoets ronden als eerste de verkeerde boei (R22) en trokken de rest van het nabije aanstormend IMS veld met zich mee. Allemaal gingen ze in de fout met als resultaat dat 13 IMS schepen zonder pardon een DSQ kregen, waaronder zelfs schepen die niet hadden deelgenomen???

De dagprijzen
Tijdens de after-sail in de Yachtclub van de W.S.V. Noord-Beveland kon de balans worden opgemaakt van de afgelopen winterwedstrijd zeilen. Eerst werden de uitslagen bekend gemaakt van de wedstrijden van vandaag en daarna, waar iedereen het voor doet: de einduitslag.

In de IMS klasse won deze keer de TOT STRAX (X302) van Pim Verheijen voor de MAGIX (X332) van Loek Clarijs uit Goes en de Magnifique (First 31.7) van Johan-dirk van der Endt uit Yerseke.

In de ORC- Club klasse ging de eerste prijs naar de ALIZ 6 van B. van der Pol, voor de HAPPY van J. van der Starre die voor weekendje uit Scheveningen komt om de Goofie ’s te varen. De SULA van Willem Huiszoon uit Middelburg eindigde op een derde plaats.

De laatste Goofie’s van het winter seizoen 2003-2004, het 20ste seizoen reden voor een feestje en dankwoorden naar de nep-goofen, de starters, de havenmeesters, de watersportvereniging en de bemanning van de Yachtclub.

De einduitslag
Het feestje was er met Live - muziek en bitterballen aangeboden door de Yachtclub en de einduitslag.
In de IMS klasse ging de felbegeerde overallprijs (pet met opdruk) naar de CHECKMATE III van Peter de Ridder.
In de ORC klasse naar de SULA van Willem Huiszoon uit Middelburg.
In de ongemeten klasse naar de HALFMOON van Bert Janssen en in de eenheidsklasse van de first 31.7 naar Magnifique van Johan-dirk van der Endt die een mooi schaalmodel kreeg van een first 31.7 aangeboden door Rhinus de Jonge uit Wemmeldinge.

Terug kijkend op het afgelopen seizoen zijn er 133 schepen van start gegaan met als hoogte punt de wedstrijd in december waar er 99 boten aan de start kwamen.

Tot de volgende Goofies race, de eerste zaterdag van oktober.

Uitlagen Goofies Race 6:
IMS Race 6
ORC Race 6
Ongemeten Race 6

De einduitslag:
einduitslag IMS
einduitsag ORC-Club
einduitslag Ongemeten
einduitslag 31.7 klasse

Johan Dirk neemt de First 31.7 wisselbeker in ontvangst

De ORC-Club overwinning voor Willem Huiszoon

Ongemeten voor Bert Janssen met zijn 1/2 tonner Half moon

foto's © Clubracer.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: