Nieuw non-stop zeilrecord rond de wereld

  • Author: Ice
    Date: ma, 05/04/2004 - 02:00

Steve Fosset en zijn 11 koppige bemanning aan boord van de 115 voet lange super-maxi catamaran Cheyenne (ex-Playstation) hebben vandaag het non-stop zeilrecord rond de wereld verbroken. Ze slaagden er in om 5 volle dagen, 23 uur, 4 minuten en 39 seconden sneller te zijn dan het oude record dat stamt uit 2002. Toentertijd neergezet door Bruno Peyron neergezet met de Maxi-Cat Orange.
De Cheyenne is nu met haar recordbrekende bemanning onderweg naar haar starthaven Plymouth (GBR) waar ze voor het eerst van boord zullen gaan in 2 maanden. Ze worden rond middernacht verwacht.

Het non-stop zeilrecord om de wereld staat nu op 58 dagen, 9uur, 32 minuten & 45 seconden.

Meer info:
Fossett Challenges
www.fossettchallenge.com

WSSRC Website
www.sailspeedrecords.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: