Nieuw non-stop zeilrecord rond de wereld

  • Author: Ice
    Date: ma, 05/04/2004 - 02:00

Steve Fosset en zijn 11 koppige bemanning aan boord van de 115 voet lange super-maxi catamaran Cheyenne (ex-Playstation) hebben vandaag het non-stop zeilrecord rond de wereld verbroken. Ze slaagden er in om 5 volle dagen, 23 uur, 4 minuten en 39 seconden sneller te zijn dan het oude record dat stamt uit 2002. Toentertijd neergezet door Bruno Peyron neergezet met de Maxi-Cat Orange.
De Cheyenne is nu met haar recordbrekende bemanning onderweg naar haar starthaven Plymouth (GBR) waar ze voor het eerst van boord zullen gaan in 2 maanden. Ze worden rond middernacht verwacht.

Het non-stop zeilrecord om de wereld staat nu op 58 dagen, 9uur, 32 minuten & 45 seconden.

Meer info:
Fossett Challenges
www.fossettchallenge.com

WSSRC Website
www.sailspeedrecords.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: