Voorbeschouwing 35ste Princes Sofia Trophy

PALMA DE MALLORCO (ESP) - Deze zeilregatta is de eerste Eurolymp in 2004 waar onze Belgische zeilers een selectie kunnen varen voor de Olympische Spelen in Athene. Het is voor de meeste zeilers een eerste confrontatie op topniveau. Grote zeilteams van alle continenten zijn aanwezig en zullen in Europa de laatste hand leggen voor hun voorbereiding voor Athene.

Sebastien Godefroid (Finn) en Sigrid Rondelez (Mistral) hebben in 2003 hun selectie voor de Spelen gezeild. Min Dezillie (Europe) kan hier een selectie afdwingen door bij de eerste 6 landen te eindigen. Ook Philippe Bergmans (Laser), Evi Van Acker (Europe) en Marie-Amandine Van de Ghinste (Europe) proberen hier een eerste norm te varen voor Athene.

In Palma lopen de voorbereidingen voor de wedstrijd ten einde, het is prachtig weer en voor iedere dag is er een zeebries voorspeld, de regatta kan beginnen.

Voor alle zeilers die aan de start komen hebben we een korte voorbeschouwing klaar:

SEBASTIEN GODEFROID - FINN:
Na een teleurstellend WK te Rio (17de plaats) in februari én een breuk met zijn trainer,
tracht Sebastien hier zijn voorbereiding terug op de rails te krijgen. Hij heeft een nieuwe boot, andere masten en Sebbe zal deze wedstrijd varen met Engelse North-zeilen en een Victory-zeil.
Godefroid is al drie weken in Palma aan het trainen met begeleider Cor Van der Nagel. Sebastien is geprikkeld om een sterke wedstrijd te zeilen en zo terug zijn ambities voor de O.S. (‘Quest for Gold’) duidelijk te maken.

MIN DEZILLIE - EUROPE:
In overleg met de trainer, de mastenbouwer en de zeilmakers, heeft Min begin 2004 met Succes gekozen voor volledig ander materiaal: ze won in februari de Eurolymp in Athene voor de internationale wereldtop in de Europe klasse.

Zij heeft een degelijke voorbereiding achter de rug: in de winter heeft ze verschillende stages afgewerkt in Palma samen met haar trainer Filip Willems en sparringpartner Valérien Lebrun (FRA). Een plaats bij de eerste 6 landen is goed voor een selectie voor de Olympische Spelen

PHILIPPE BERGMANS - Laser:
Philippe is aan zijn 3de Olympische campagne toe en heeft zich nóg intenser en specifieker kunnen voorbereiden dan de vorige. In de winter is hij 5 weken met een internationaal Laserteam gaan trainen in Martinique en heeft hij verschillende stages in Athene, Zuid-Frankrijk en Palma, samen met de Belgische sparringpartner Bernard Glorie.

BELOFTE VOLLE JONGEREN:
Evi Van Acker (17de op het WK Europe in Cadiz) en Marie-Amandine Van de Ghinste proberen in de Europe klasse verdere progressie te boeken.

In de 470 klasse komen vier Belgische belofteteams aan de start: Bruno van Antwerpen en Pim Peters , 14de in de Barcelona Olympic Week vorige week, Francis Proot en Wietse Heininck , 17de in de Barcelona Olympic Week, Ruben Philipse en Frederic Blij en tenslotte Bastien Meur en Gilles Renier.

Fysiek zijn de zeilers strak getraind door Frank Dewitte en voor het eerst is een kinesitherapeut mee op een internationale wedstrijd om de zeilers optimaal te begeleiden.

Voor de volledige ploeg zijn de verwachtingen zeer hoog en is het afwachten geblazen hoe ze met de druk omgaan….

Ter informatie:
de wedstrijden in de Mistral klasse en 49’ER klasse zijn geannuleerd omdat beide klassen in april hun wereldkampioenschap varen.

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: