Resultaten van Sebbe Godefroid in Palma 1° dag

Vandaag was de eerste dag van de Trofeo Princessa Sofia in Palma de Mallorca (ESP). Het was een uiterst lichte dag. 's Morgens hing er een zware mist, waardoor de zeebries pas laat en zwak doorkwam. De twee reeksen werden gevaren met een wind onder de 5 knopen. Niet echt een zware fysieke bezigheid dus.

Het was, voor mij althans, geen makkelijke dag. Het verschil zat hem dikwijls in kleine puntjes, en ik zag deze vaak niet of te laat. Gelukkig was mijn snelheid wel OK. Niets bijzonders, maar OK.
Er was maar 1 persoon die het wel allemaal goed doorhad. Ben Ainslie zeilde vandaag twee keer een eerste plaats. Verder werd er vrij onregelmatig gevaren. Ikzelf was redelijk mee in de eerste reeks, maar verloor constant, waardoor ik van 10 naar 15 voer gedurende de reeks.

De tweede reeks kwam ik slecht uit de start en zeilde mij vrij naar de verkeerde kant. Ik kwam rond de 30ste plaats aan de eerste boei en zeilde mij nadien goed naar voor. Alleen in het laatste kruisrak verloor ik toch weer 2 plaatsen, en werd 16de. Twee heel matige reeksen dus.

Voorlopige totaaluitslag na 2 van de 12 geplande reeksen:
1. Ben AINSLIE GBR 1,1
2. Jonas Christiansen DEN 7, 5
3. David BURROWS IRL 8, 12,
15. Sebbe GODEFROID 15,16
53 deelnemers

Tot morgen,
Sebbe

foto © Nico Martinez

www.questforgold.be
www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: