WK Vaurien | Sjoerd en Kuipers doen het goed

Gisteren (dinsdag 6 april), de tweede dag van het WK in Punta del Este (Uruguay) hebben de Nederlanders heel goed gepresteerd.
De wind was een stuk minder dan gister. We hebben vandaag alle soorten wind gehad. De dag begon met windkracht 4, in de eerste race na de eerste boei nam de wind af naar een 3 en het einde van de race waaide het nog maar 1 a 2. De stroom was vandaag ook sterk, doordat het afgelopen dagen hard heeft gewaaid. Als je dan ook in de verkeerde hoek zat, kwam je er bijna niet meer weg. Na de finish van de eerste race begon het weer hard te waaien ongeveer windkracht 5 en rond de start van de 2e race nam de wind weer af naar een 3.

De broers Roelof Sjoerd en Jelmer Kuipers uit Santpoort hebben fantastisch gezeild vandaag. De eerste wedstrijd gingen ze 2e om de eerste boei en zijn 12e geworden en 1e jeugd. De 2e race gingen ze zelfs 1e om de eerste boven boei en zijn 2e geworden en ook weer 1e jeugd. De start ging volgens Roelof Sjoerd een stuk beter dan gister en lagen daardoor meteen er goed bij en hadden ze vrije wind. Ze staan nu 10e in totaal en 1e jeugd, wat natuurlijk fantastisch is.

Hette van der Zwaag en Brechtje van der Werf waren de tweede race 3e in hun houten boot. Hier zijn ze heel tevreden mee. Zij staan 13e in het tussenklassement.

Johan Visia en Helena Huisman waren de eerste wedstrijd 4e. Ze lagen 7e de hele wedstrijd en hebben in het laatste rak een hele goeie slag gemaakt, om de stroming heen en zijn 4e gefinisht. De tweede wedstrijd zaten ze er ook weer bij en zijn ze 11e geworden. Ze staan nu 9e in het totaal klassement en zijn daarmee het beste Nederlandse team.

Dennis van Meerwijk en Loes de Bruin gaan met stijgende lijn. En hebben de tweede race een mooie 9e plek gezeild. Zij staan nu 15e overall

Met Tom Otte en Marije Faber ging het vandaag minder. De starts waren niet optimaal. Het zat hun vandaag niet mee en stroomden de eerste wedstrijd weg omdat er geen wind was en vielen daardoor buiten de tijdslimiet, dnf. Donderdag gaan ze er weer voor en hopen met een goed resultaat vandaag weer goed te maken. Momenteel staat dit team op een 21e plaats in het klassement.

Jaap Wierenga en Maarten van der Giessen hebben liever de harde wind van gisteren. Maar hebben de tweede race nog mooi ingehaald naar een 29e plek in het klassement.

Nog even een leuke belevenis vanuit uruguay: Toen we met alle vauriens weer in de haven kwamen en de helling op wilden,lag er een zeekoe op de helling. Gigantisch beest, hierdoor konden we moeilijk met alle vaurien er langs.

Morgen woensdag hebben we een rustdag. Donderdag wordt race 5 en 6 gezeild. Vrijdag race 7 en 8 en zaterdag is de reservedag. Ze willen negen races varen, waarschijnlijk varen we de 9e race op de reservedag.

www.vaurienuruguay.cjb.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: