Resultaten van Sebbe Godefroid - Palma 3de dag

De eerste reeks was ik weer niet goed weg. Mijn doelstelling voor de dag was nochtans goed starten. Wel rommelde ik me er redelijk goed uit. Er stond voor de start een stevige noordenwind, m aar tijdens de procedure was deze er volledig uitgezakt. Uiteindelijk werd de reeks ook afgeschoten. Ik lag ergens rond de 6de plaats, Ben rond de 20ste , Matheusz eerste.

Na wat wachten kwam een mooie zeebries doorzetten. Ik verwachtte niet dat het meer dan anders zou worden, maar uiteindelijk werd het tijdelijk echt een stevige wind. Ik viel alweer onmiddellijk weg na de start. Wel wist ik redelijk wat ik wou, en met een 15-tal overstagmaneuvers lag ik eindelijk waar ik wou. Ik haalde redelijk in en werd uiteindelijk 6de, Ben alweer eerste, al moest hij deze keer tot de laatste seconde vechten.

De laatste reeks was ik supergelukkig. Ik startte pin-end en was schitterend weg. Dit was een eeuwigheid geleden. Het resultaat was er ook. Zonder veel problemen kwam ik 3de om de bovenboei, na Matheusz en Sander Willems. Het was vrij pompen, en dat ligt mij wel. Ik haalde al vrij snel Sander in, en liep ook in op Matheusz. Toen zag ik een donkere wolk aankomen, wat de voorbode was van een enorme winddraaiing. Iets later werd de reeks afgelast. Er werd nog geprobeerd opnieuw te starten, maar dat lukte niet, daar de wind veel te onstabiel bleef.

Voorlopig resultaat:
1 Ben Ainslie GBR 5 ptn
2 Marin Misura CRO 22 ptn
3 Jonas Hoegh-Christensen DEN 25 ptn
6 Sebbe Godefroid 54 ptn

Tot morgen,
Sebbe

foto © Nico Martinez

www.questforgold.be
www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: