Joint Venture Sailing Team | Spi Ouest - dag 1

LA TRINITE SUR MER (FRA) - Na een tocht van 11 uur arriveerden we gister om 16.00 in La Trinite sur Mer (Frankrijk). De camping was snel gevonden en is nogal leeg in deze tijd van het jaar. Na het installeren van de tent (dat was voor iedereen al lang geleden..) hebben we de haven verkend, de boot opgetuigd en klaargezet voor tewaterlating. Op de nog rustige haven waren de voorbereidingen voor het evenement al in volle gang. Vermoeid van de reis besloten we om vroeg te gaan genieten van onze nachtrust. Nacht werd het zeker, rust was er niet en genieten was er al helemaal niet bij. Koud. Nadat uiteindelijk iedereen wakker was geworden van de kou, besloten we om tóch maar de blower aan te zetten.

Na nog een paar uurtjes slaap was het vandaag weer vroeg dag. Vandaag vinden alle inschrijvingen, controles ed. plaats. We vertrokken om 8.15 naar de haven. Daar bleek vervolgens dat de bureaucratie gelijkenissen vertoond met die in het vorig jaar bezochtte Italië. Kortom van het kastje naar de muur.... en weer terug. Uiteindelijk troffen we een uiterst behulpzame Fransman die ons hielp om de laatste papieren in orde te maken. Vervolgens kon het bootje eindelijk het water in.

Na de lunch zijn we het water op gegaan en onze eerste rondjes gevaren. Het is momenteel erg wisselvallig weer. De wind draait alle kanten op en hier en daar een bui.... maar over het algemeen volop zon! Na de trainingrondjes de boot opgeruimd en de boulevard verkend. Het terras was niet te ontwijken dus gelijk maar ons eerste biertje besteld.

Na de laatste logistieke uitdagingen (verdeeldozen, laders en andere elektronica) is onze thuisbasis nu helemaal op orde. Morgen gaat het evenement van start, het eerste startschot is om elf uur, we gaan er dan volop tegen aan!

Voor nu gaan we terug naar de haven, kijken hoe de mosselen smaken en daarna vroeg naar bed.

Groeten & tot morgen.

Joint Venture Sailing Team
J22 NED166
www.j-team.nl

www.spi-ouestfrance.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: