Princesa Sofia Cup | Sebbe Godefroid - dag 4

PALMA - Dag iedereen! Alweer een lange dag. Uitstel aan de kant, uitstel op het water, 1 reeks, maar met heel wisselvallige wind, en weer uitstel, om uiteindelijk met onverrichte zaken terug naar de haven te keren.
De ene reeks die we wel zeilden begon echt schitterend. Ik nam een prachtige start, en wist wat ik wou. Ik had ook vrij snel een mooie (2 bootlengten) voorsprong. Toen verminderde de wind. Dan voel ik mijn boot nog niet goed met deze nieuwe mast-zeilcombinatie. Al vrij snel lag ik 2 bootlengten en meer achter. Wel frustrerend, want de mensen die mij inhalen gebruiken grotendeels dezelfde zeilen. Ik heb dus duidelijk nog wat te leren.

Ik kwam rond de 40 rond de eerste boei. Dit is een plaats waar het makkelijker is om van achteraan te beginnen tellen. Vanaf dan heb ik wel goed ingehaald en ben nog 15de geworden. Niet echt schitterend natuurlijk...

De top 3 is nog steeds hetzelfde, alhoewel Ben eindelijk is een reeks niet heeft gewonnen. Ik ben nog steeds 6de op 1 punt van de 5de en met zlfde punten als de 7de . Morgen is de laatste dag en er zijn nog 3 reeksen gepland.

Tot morgen,
Sebbe (BEL)

Voorlopig resultaat
1. Ben Ainslie GBR 6
2. Marin Misura CRO 23
3.Jonas Hoegh-Christensen DEN 32
6. Sebbe BEL 69

foto: Ben Ainslie © Nico Martinez

www.questforgold.be
www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: