Lefebvre - Good 2de op United4

MUIDERZAND (NED) - Tijdens het weekend van 7-8 mei werd het tweede deel van de jaarlijkse 4 luik wedstrijd gevaren, beter bekend als de United 4. Een internationale bijeenkomst van zowat alle klassen in het dinghy circuit. Die gespreid wordt over 4 weekends gedurende het volledige zeilseizoen.
Yannick Lefebvre (15) en Morgan Good (12) voeren zeer regelmatig op zaterdag, driemaal een tweede plaats. Tijdens de 1ste manche lagen de Oostendse jongens op kop, maar in het laatste kruisrak naar de finish, kwam een schroef van het roerblad los, waardoor de boot onbestuurbaar werd en de eerste plaats aan hun neus voorbij ging. Dit bracht hen op de tussenuitslag op 1 punt van het Nederlandse team Oomens.

Op zondag was er een zwakke 2bft, met van die hakgolfjes. Lefebvre - Good startte de dag met een mooie 1ste plaats. Daarna ging het hen minder goed, ze trokken iets te veel naar de linkerkant van het parcours, terwijl het rechts te doen was. Dit bracht hen op een derde plaats. De enige kans op een 1ste plaats in de einduitslag was als Lefebvre - Good voor Oomens kon eindigen. Oomens nam een perfecte start, Lefebvre ook. De twee teams verloren elkaar geen moment uit het oog. De eerste die een fout maakte ging eraan…dat was Lefebvre - Good, die een overstag misten. Oomens nam hierdoor een ruime voorsprong, die door de zwakke wind niet meer in te halen was.
Wederom een puike prestatie voor het Oostends jeugdzeilteam.

De volledig uitslag staat op www.united4sailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: