Mean Machine bedwingt ook Italiaanse Mumm30 vloot

PUNTA ALA (ITA) - In een driedaags Mumm30 evenement in het aan de Middellandse Zee gelegen Punta Ala deed het Mean Machine Team, tijdens een eenmalig optreden in Italie, weer van zich spreken door ook deze serie winnend af te sluiten. De vierde overwinning op rij na Key West Racing Week en SORC (beide Farr40) en de Coupe de France (Mumm30).
Gedurende de drie dagen werden door 17 Mumm30's 8 wedstrijden afgewerkt in wisselende omstandigeheden. Dag 1 kende 25-30 knopen wind met spectaculair downwind sailing als resultaat; dag 2 was met 4 tot 8 knopen wind bijzonder licht en shifty, waardoor er grote verschillen in het veld ontstonden; terwijl de laatste wedstrijddag werd gekenmerkt door 9-15 knopen wind en zeer close racing.

De tot en met wedstrijd 6 opgebouwde comfortabele voorsprong van 11 punten op nr. 2 en 16 punten op nr. 3 kwam door een bakboord-stuurboord en het daarop volgende strafrondje in de zevende wedstrijd (14) nog even in gevaar. In een behoudend gevaren laatste wedstrijd (5) wist Mean Machine echter de opgelopen schade beperkt te houden en de serie met zes punten voorsprong winnend af te sluiten.

de uitslagen: www.mumm30.it/Campionato_Italiano_2004_iii_Punta_Ala.html
over het evenement:
www.mumm30.it/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: