PRB, Bonduelle en Virbac aan de leiding in de 1000 Milles de Calais

  • Author: Ice
    Date: ma, 10/05/2004 - 13:08

CALAIS (FRA) - Zondag 9 mei zijn de Open 60 voeters gestart in de 1000 Milles de Calais race. De vloot startte om 16u41 locale tijd aan de voet van Cape Blanc Nez met een 8 knopen wind uit het Noordwesten, een kalme zee en een getijdenstroom van 2 knopen.
De wedstrijdorganisatie gaf een uitstel van meer dan een uur om de vloot in de lichte omstandigheden kans te geven om tegen het tij in naar de startlijn te varen.

De beste starts waren voor Virbac en de Belgische Ecover die onmiddellijk de leiding namen met de nieuwe Bonduelle en Arcelor in de achtervolging. PRB werd teruggeschoten wegens een te vroege start.

Het eerste rak is 14 mijl langs de kust naar het eerste merkteken voor Boulogne (FRA) aan SB te houden. Van daaruit zo snel mogelijk het kanaal uit richting de Fastnet vuurtoren en terug naar Calais met nog een laatste merkteken voor Dover (GBR).

Volg de 1000 Milles de Calais online via: www.1000millesdecalais.com

foto's © G.Martin-Raget/Royale Production

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: