UKHO lanceert vandaag haar advanced Free Online Tidel Prediction service

  • Author: Ice
    Date: ma, 10/05/2004 - 12:24

TAUNTON (GBR) - Vandaag 10 mei lanceert "The United Kingdom hydrographic office (UKHO)" haar vernieuwde Free online Advanced Easytide getijdenvoorspelling, onder de zeilers beter gekend als de uitgever van "The Admiralty charts. Een uitbreiding van meer dan 4000 havens tegenover de vorige versie brengt haar huidig totaal op 6000 havens. Er worden 4 nieuwe tools toegevoegd waaronder: lunar phase, Times of sunrise, Spring & neaps data. Volgens Admiralty charts beschikken ze nu over een wereldwijd datacentrum van de getijden.
Er rest 1 minpuntje: je moet een redelijk snelle internetverbinding hebben. Heb je enkel een mobiele telefoon aan boord dan moet je al redelijk dicht onder de kust komen om de informatie binnen te halen. Wil je tijdens een langere zeiltocht op zee getijdeninformatie ontvangen dan is het software programma Wxtide40 een goed alternatief. Deze berekent volgens de harmonische constante de getijde voor meer dan 8000 plaatsen wereldwijd.

Meer info Advanced Easytides:
www.ukho.gov.uk/index.html

Het Wxtide40 programma vind je in onze download sectie:
www.clubracer.be/general.php?page=software

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: