UKHO lanceert vandaag haar advanced Free Online Tidel Prediction service

  • Author: Ice
    Date: ma, 10/05/2004 - 12:24

TAUNTON (GBR) - Vandaag 10 mei lanceert "The United Kingdom hydrographic office (UKHO)" haar vernieuwde Free online Advanced Easytide getijdenvoorspelling, onder de zeilers beter gekend als de uitgever van "The Admiralty charts. Een uitbreiding van meer dan 4000 havens tegenover de vorige versie brengt haar huidig totaal op 6000 havens. Er worden 4 nieuwe tools toegevoegd waaronder: lunar phase, Times of sunrise, Spring & neaps data. Volgens Admiralty charts beschikken ze nu over een wereldwijd datacentrum van de getijden.
Er rest 1 minpuntje: je moet een redelijk snelle internetverbinding hebben. Heb je enkel een mobiele telefoon aan boord dan moet je al redelijk dicht onder de kust komen om de informatie binnen te halen. Wil je tijdens een langere zeiltocht op zee getijdeninformatie ontvangen dan is het software programma Wxtide40 een goed alternatief. Deze berekent volgens de harmonische constante de getijde voor meer dan 8000 plaatsen wereldwijd.

Meer info Advanced Easytides:
www.ukho.gov.uk/index.html

Het Wxtide40 programma vind je in onze download sectie:
www.clubracer.be/general.php?page=software

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: