Europees Kampioenschap Finn - Dag 1

LA ROCHELLE (FRA) - Yessss! Ik ben terug! Na een paar uur uitstel wegens te weinig wind werden we toch op het water gestuurd. De wind was redelijk onstabiel en betrekkelijk licht. Met een stroming die ons over de lijn duwde zorgde dit eerst voor de nodige algemene terugroepen. Uiteindelijk werd er onder zwarte vlag gestart. Ik was niet zo goed weg, is het minst dat je kon zeggen. In een vloot van 100 boten is dat niet echt handig, vooral niet als je in het midden van de lijn ligt. Ik slaagde er echter wonder boven wonder in van mij deftig vrij te zeilen, en dit nog in de winddraaiingen. Hierdoor kwam ik als 5de aan de eerste boei. Vanaf dan ging alles naar wens, waardoor ik de laatste 2 boeien alsook de finishlijn als eerste passeerde.

Tussen de reeksen in kwam de wind wat op, waardoor de overgrote helft van de vloot besloot van zeil te veranderen. Dat deed ik ook. Al vrij snel na de start bleek dit een goede keuze, want halverwege het 1ste kruisrak lag ik weer tweede. Toen maakte ik echter een tactische fout, waardoor ik terugviel naar een 8ste plaats. Ik haalde geleidelijk in, tot een 3de plaats, maar op het einde van het laatste voor de windse rak zeilde ik in een windwak, waardoor 3 boten mij voorbij zeilden. Ik finishte dus 6.

Al bij al ben ik superblij met mijn dag. Het waren omstandigheden waarvan ik een beetje schrik had, aangezien ik die nog niet had kunnen testen, maar aan de snelheid lag het niet echt. Ik was niet trager dan de boten rondom mij.
Morgen verwachten ze dezelfde omstandigheden, waardoor de start nu al is uitgesteld tot 14u. Er is 1 reeks voorzien morgen.

Voorlopige top 3 na 2 reeksen:
1. Matheusz Kusznierewicz POL 2 2 = 4p
2. Sebbe Godefroid BEL 1 6 = 7p
3. Clifton Webb NZL 3 9 = 12p

Tot morgen,
Sebbe

www.questforgold.be
www.srr-sailing.com/divers/pagesiteeuropefinn.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: